15-16 грудня відбудеться засідання РАУ | НААУ

15-16 грудня відбудеться засідання РАУ

Анонс
15:29 Пт 10.12.21 2437 Переглядів
Версія для друку

15-16 грудня у Києві відбудеться засідання Ради адвокатів України.

До проекту порядку денного внесено питання діяльності НААУ, ведення Єдиного реєстру адвокатів, сплати внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування на 2022 рік.

Блок питань діяльності органів адвокатського самоврядування включає розгляд листів голів рад адвокатів Закарпатської, Київської, Одеської областей та Черкаської областей щодо проведення конференцій.

Також РАУ планує надати роз’яснення, пов’язані із питаннями діяльності органів адвокатського самоврядування, зокрема, щодо набуття статусу члена дисциплінарної палати КДКА м. Києва та щодо відповідності поведінки адвоката ч. 2 ст. 12 ПАЕ в частині виконання повноважень члена кваліфікаційної палати КДКА м. Києва на підставі рішення конференції адвокатів міста Києва від 7 листопада 2021 року.

Робоча група із дослідження результатів проведення конференцій адвокатів регіонів у 2021 році  представить такі питання, як звернення адвоката Кульшенка Р.А. від 7 грудня 2021 року щодо голосування та оголошення результатів голосування на Звітно-виборній конференції адвокатів міста Києва та звернення делегата конференції адвокатів міста Києва, голови мандатної комісії, адвоката Соколовської О.В. від 7 грудня 2021 року щодо проведення конференції адвокатів міста Києва.

РАУ також розгляне лист Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової  щодо оцінки етичності проведення 14 грудня  2021 року адвокатом Овчаровим LEGAL PARTY «Най-най-най головніший юридичний рейтинг».

Окрім того, до проекту порядку денного включено лист Голови ВКДКА Сергія Вилкова щодо забезпечення фінансової стабільності КДКА регіонів для можливості виконання покладених на КДКА регіонів обов’язків та лист Голови Ревізійної комісії  адвокатів міста Києва Юрія Григоренка про доповнення Положення про Ревізійну комісію адвокатів регіону.

Також РАУ надасть низку роз’яснень щодо діяльності ОАС, зокрема, щодо застосування КДКА та РАР вимог статті 6 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» в частині володіння державною мовою; вимог несумісності при набутті права на заняття адвокатською діяльністю; кількості каденцій на посадах в органах регіонального адвокатського самоврядування. До РАУ також звернувся член РАУ Сергій Осика щодо можливого перевищення повноважень Головою Ради адвокатів міста Києва Рябенком П.К. та з інших пов’язаних із цим питань.

Голова Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ Володимир Клочков звернувся до РАУ щодо нормативів робочого часу адвоката в приміщенні суду поза межами графіку його роботи. Заступник Голови  цього Комітету Євген Солодко направив до РАУ звернення щодо законності перевірки професійних знань адвокатів, після набуття ними статусу адвоката, шляхом тестувань з боку адвокатських бюро, адвокатських об’єднань, юридичних фірм.

До проекту порядку денного також включено питання діяльності низки робочих груп РАУ.

Засідання РАУ відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 17/52 А, Бізнес- центр «Леонардо», 2-й поверх, Конференційна зала

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 1255

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 1408

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 1681

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2930

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3463

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7977

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7465

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8399

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл