11 жовтня Валентин Гвоздій візьме участь у Fundamental Rights Forum 2021 | НААУ

11 жовтня Валентин Гвоздій візьме участь у Fundamental Rights Forum 2021

Анонс
12:38 Пн 11.10.21 1162 Переглядів
Версія для друку

У понеділок, 11 жовтня Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій візьме участь у дискусії щодо захисту прав людини під час пандемії Covid-19 на дискусійному онлайн-майданчику  Fundamental Rights Forum 2021.

Fundamental Rights Forum -  це глобальний професійний захід для правозахисників з усієї Європи, в який залучені понад 3 тисячі адвокатів, юристів та інших фахівців у галузі прав людини. Формат заходу комбінований – частина дискусій відбуваються на різних локаціях у Відні (Австрія), деякі дискусійні панелі відбуваються онлайн. Серед спікерів заходу – заступник Верховного комісара ООН з  прав людини Нада Аль-Нашиф, посадовці Управління Верховного комісара ООН із захисту прав людини, представники громадського правозахисного сектору європейських країн, керівники асоціацій адвокатів. Всі заходи форуму відбуваються в прямій трансляції.

На запрошення Федеральної палати адвокатів Німеччини Валентин Гвоздій візьме участь в обговоренні проблематики захисту прав людини під час пандемії. Долучитися до заходу, який відбудеться сьогодні, 11 жовтня з 18.45 до 19.30 (за київським часом), можна онлайн після реєстрації на сайті форуму. 

Дискусія буде зосереджена довкола проблем, з якими стикнулася у всьому світі система правосуддя при виконанні обов'язку захищати права людини та забезпечити доступ громадян до суду. Власне, за таких надзвичайних умов глобального поширення небезпечної хвороби судова влада не могла працювати стабільно, а принцип верховенства права був часто порушений. Учасники дискусії обговорять особливості цієї ситуації у своїх країнах, зокрема, доступ до правосуддя, а також представлять ті заходи, які вживали їхні інституції для протидії порушенням прав людини.

Анонсуючи свою участь у дискусії, Валентин Гвоздій нагадав, що від початку пандемії НААУ неодноразово піднімала питання доступу громадян до правосуддя, а також безпеки життя і здоров’я учасників проваджень під час пандемії Covid-19. Рада адвокатів України ухвалила відповідні рекомендації, в яких запропоновано заходи для захисту професійних і соціальних прав адвокатів.

Популярні новини

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 240

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 1506

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 1647

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 1917

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3109

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3465

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7989

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7468

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл