У НААУ інспектори РБО розповіли про досудове врегулювання податкових спорів | НААУ

У НААУ інспектори РБО розповіли про досудове врегулювання податкових спорів

Різне
14:08 Пт 17.09.21 786 Переглядів
Версія для друку

За ініціативою Комітету з питань митного та податкового права 16 вересня в НААУ відбувся вебінар на тему: «Практика РБО: податкові перевірки».

Спікерами заходу виступили:

Яків Воронін - Голова Комітету з питань митного та податкового права НААУ;

Володимир Забудський та Юліана Ревюк – інспектори Ради бізнес-омбудсмена.

Ірина Станіславська - Директорка з комунікацій Ради бізнес-омбудсмена, долучилася до модерації заходу.

Володимир Забудський та Юліана Ревюк розповіли про роль Ради бізнес-омбудсмена у досудовому врегулюванні податкових спорів.

За 6 років роботи РБО отримала 5761 скарг з податкової тематики – що становить 59% всіх звернень. При цьому за неповний третій квартал 2021 року частка податкових питань зросла вже до 66%.

Другим найбільш розповсюдженим предметом звернень бізнесу є податкові перевірки. За 7 місяців 2021 року ДПС провела вже 6 421 перевірок та 6,2 млрд. нарахувань. Це означає, що лише за сім місяців 2021 року кількість проведених перевірок та зроблених нарахувань майже дорівнює показникам за увесь 2020 рік.

Результати підрахунків демонструють, що середня вага податків перевірки для платника збільшилась за чотири роки не так вже й суттєво: на 35%, і тепер становить майже 1 млн. грн.

Але при цьому:

- середня сума нарахувань за результатами позапланової перевірки зменшилась майже вдвічі;

-середня сума нарахувань за результатами планової перевірки зросла майже в шість разів.

Перевірок стає менше по кількості, але їхня ціна для платників, особливо якщо йдеться про планові – зростає. РБО усе частіше надходять скарги на результати планових перевірок, які містять велику кількість, іноді десятки епізодів, і великі суми нарахувань.

Яків Воронін зауважив, що підготовка до податкової перевірки є найкращою тактикою захисту. Адже заздалегідь виявлені ризики можна пропрацювати і мінімізувати їх питому вагу.

Запис події можна переглянути за посиланням.

Текст і фото підготовлено командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 315

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 1643

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 3312

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 3525

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 3801

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4660

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6130

Привітання

Обрано фіналістів Турніру із судових дебатів

14 та 15 березня 2024 року відбувся І тур Турніру із судових дебатів для студентів юридичних вишів, організований Молодіжним Комітетом НААУ – UNBA NextGen. Обрано дві команди учасників, які зустрінуться у фіналі 8 квітня 2024 року.

16:34 Пт 22.03.24 6105

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл