Комітет ВР з питань організації державної влади і місцевого самоврядування співпрацюватиме з НААУ у сфері законодавчих ініціатив | НААУ

Комітет ВР з питань організації державної влади і місцевого самоврядування співпрацюватиме з НААУ у сфері законодавчих ініціатив

Різне
18:03 Пт 30.07.21 2618 Переглядів
Версія для друку

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування співпрацюватиме з Національною асоціацією адвокатів України у сфері законодавчих ініціатив.

Меморандумом про співробітництво сторони підписали під час круглого столу «Законодавче регулювання діяльності саморегулівних організацій: сучасний стан та шляхи вдосконалення», який відбувся 30 липня 2021 року в НААУ. Документ скріпили підписами Голова Комітету ВР Андрій Клочко та Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова.

Андрій Клочко подякував НААУ за взаємодію з Комітетом ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Зокрема, за активну участь у підготовці багатьох законопроектів та наданні експертних висновків до них. Відтак, меморандум про співробітництво між НААУ і Комітетом ВР став результатом цієї постійної та ефективної співпраці, підкреслив депутат.

Під час заходу були обговорені основні проблеми нормативно-правового регулювання діяльності саморегулівних самоврядних організацій, шляхи подолання існуючих проблем на законодавчому рівні та необхідність запровадження єдиного законодавчого підходу до врегулювання ключових питань саморегулівних організацій.

Відкриваючи дискусію, Голова НААУ, РАУ наголосила, що подібні зустрічі є вкрай важливими для всіх саморегулівних організацій, які є в Україні на сьогодні.

«Є проблеми, які спільні для всіх самоврядних і саморегульованих організацій і які потрібно вирішувати. В Україні НААУ була першою професійною саморегулівною організацією, яка народилась у 2012 році на вимогу Ради Європи у зв’язку з прийнятою Резолюцією ПАРЄ. За 9 років нашого існування ми зробили величезні кроки в нашому розвитку і можемо поділитися цим позитивним досвідом з іншими професійними організаціями», - зазначила Лідія Ізовітова.

При цьому Голова НААУ, РАУ наголосила, що поняття самоврядності і саморегулювання мають бути нероздільними при створенні професійних організацій. Саме такий принцип має бути відображений як засадничий у майбутньому законі про саморегулівні організації, і таку ідею підтримали представники всіх представлених на круглому столі організацій.   

У свою чергу, Андрій Клочко підкреслив, що очолюваний ним Комітет ВР готовий до діалогу і співпраці як з НААУ, так і з іншими професійними саморегулівними організаціями.

У заході також взяли участь Голова Ради приватних виконавців Віталій Чепурний та член Ради Арбітражних Керуючих України Анатолій В"язовченко , які окреслили основні проблеми правового статусу та практичної діяльності своїх організацій.

Більше фото з заходу можна переглянути тут

Популярні новини

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 1324

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 1359

Законодавство

Адвокати знайшли юридичний ляп в останніх змінах до КПК

Через помилки у юридичній техніці, що були допущені під час внесення чергових змін до Кримінального процесуального кодексу, можуть порушуватися права осіб, що тримаються в установах попереднього ув’язнення або виконання покарань.

13:32 Пн 15.04.24 1534

Законодавство

Якщо строк розслідування закінчився, справа має бути закрита, -…

Міністерство юстиції в рамках приведення законодавства до стандартів ЄС опрацьовує ідею скасування однієї з підстав закриття кримінального провадження, а саме - закінчення строку досудового розслідування. У НААУ попереджають про порушення прав підозрюваного.

15:52 Пт 12.04.24 6311

Дискусія

Підготовче судове засідання: поради адвокатам

Щодня відбуваються десятки підготовчих судових засідань у кримінальних справах, в абсолютній більшості яких беруть участь адвокати. Принципово важливим є те, щоб кожен захисник, який залучається до підготовчого судового засідання, усвідомлював значення такої стадії процесу та вмів ефективно підготувати себе та клієнта до участі в ньому.

16:41 Чт 11.04.24 8050

За кордоном

Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар)

Громадяни України, які через війну тимчасово перебувають в Північній Ірландії, можуть записатися на прийом до консульських установ в межах консульського округу в місті Единбург. Там надаються послуги з оформлення паспортного документа, реєстрації народження дитини, продовження дії паспорта та отримання проїзного документа для повернення в Україну.

13:26 Чт 11.04.24 7504

Законодавство

Місцеве самоврядування: огляд останніх законодавчих новел

З жовтня 2023 року по березень 2024 року розроблено та прийнято велику кількість законодавчих актів, що стосуються вирішення стратегічних завдань державних органів та органів місцевого самоврядування. Більшість з них пов’язані з подоланням наслідків воєнних дій в Україні.

11:34 Чт 11.04.24 6610

Дискусія

Усиновлення дітей за кордоном прокоментувала голова Комітету НААУ

Національне законодавство надає перевагу усиновлення українським громадянам. Разом із тим, коли вичерпано такі можливості, дітей можуть усиновити і іноземці. В умовах повномасштабного вторгнення, коли чимало дітей опинилися за кордоном, питання набуло особливого значення.

16:12 Ср 10.04.24 7610

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл