Розпочалося засідання Ради адвокатів України | НААУ

Розпочалося засідання Ради адвокатів України

Різне
12:00 Пт 02.07.21 1199 Переглядів
Версія для друку

У місті Кам’янець-Подільський розпочалося засідання Ради адвокатів України, яке триватиме 2 і 3 липня.

До проекту порядку денного включено 10 питань. Зокрема, РАУ обговорить проект Стратегії розвитку НААУ на 2021-2025 роки та Стратегію розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки, затвердженої Указом Президента від 11 червня 2021 року № 231/2021.

Також Рада адвокатів України заслухає питання діяльності Національної асоціації адвокатів України, ведення Єдиного реєстру адвокатів України, інформацію про стан сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

2 липня у засіданні бере участь Перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Тюрін. Він передав членам засідання привітання від голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія.

У своєму виступі Сергій Тюрін зазначив, що українська адвокатура має багату історію і користується великою повагою не лише в Україні, але й за її межами.

«Сьогодні Національна асоціація адвокатів України, як самоврядна організація, очевидно є певним флагманом не тільки на теренах колишнього СНД, але й за його межами», - наголосив він.

Сергій Тюрін додав, що це багато чому обумовлено прогресивним характером Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Разом з тим він зазначив, що робота над вдосконаленням законодавства продовжується. Зокрема, Стратегія розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки, затверджена Указом Президента, має низку пропозицій удосконалення інституту адвокатури в Україні, в тому числі, розширення можливостей доступу до державних реєстрів та баз даних при здійсненні адвокатської діяльності, а також посилення гарантій адвокатської діяльності.

«Я знаю, що Рада адвокатів України сьогодні серед інших питань розглядає і затверджує Стратегію розвитку Національної асоціації адвокатів України на 2021-2025 роки. Сподіваюся, що її положення і базові принципи та напрями розвитку будуть збігатися з загальною стратегією, визначеною Президентом», - сказав Сергій Тюрін.

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова підтвердила, що Рада адвокатів України під час обговорення Стратегії НААУ на 2021-2025 роки буде враховувати ті позиції, які передбачені Стратегією розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023, а також шляхи удосконалення інституту адвокатури.

Також свої вітання РАУ передав міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко, який планує взяти участь у засіданні Ради адвокатів України 3 липня.

Популярні новини

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом пропонується штрафувати

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 264

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 291

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 359

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 1658

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 2230

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 2024

Дискусія

Принцип безперервності влади під час війни дослідили на круглому…

Дотримання принципу інституційної безперервності влади в Україні є надзвичайно важливим в нинішніх воєнних умовах, адже позбавлення легітимності української влади є одним з очевидних пріоритетів агресора не лише для пропаганди, а й дискредитації на міжнародній арені.

17:58 Ср 17.04.24 3264

Cудова практика

Трудові спори у 2024 році: на що звертає увагу ВС

Зменшення замовлень у підприємства після введення воєнного стану на території України не свідчить про неможливість роботодавця забезпечити роботою працівника, тому призупинення трудового договору з ним є незаконним.

17:28 Вт 16.04.24 4572

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл