Спікери з Великобританії, Грузії, Німеччини, Узбекистану та України поділилися досвідом щодо етичних аспектів діяльності адвоката | НААУ

Спікери з Великобританії, Грузії, Німеччини, Узбекистану та України поділилися досвідом щодо етичних аспектів діяльності адвоката

Різне
15:07 Ср 23.06.21 1997 Переглядів
Версія для друку

Міжнародна літня онлайн-конференція «EYBA 2021», організована НААУ за ініціативою молодіжного комітету – «UNBA NextGen», Вищою  школою адвокатури НААУ у співпраці з Європейською асоціацією молодих юристів (European Young Bar Association) відбулася 18 червня 2021 року в НААУ.

Модерував захід Іван Гречківський – адвокат, Голова Комітету з міжнародних зв’язків НААУ, керівник «Адвокатського бюро Гречківського».

До вітального слова долучилися: Голова Європейської асоціації молодих адвокатів (EYBA) Джойс Геррент та Голова Молодіжного комітету НААУ – «UNBA NextGen» Сергій Барбашин, які розповіли про діяльність і співпрацю European Young Bar Association та UNBA NextGen, а також поділилися роздумами про саму конференцію.

Спікерами заходу виступили:

Андре Хауг, адвокат, партнер юридичної фірми «Rowedder Zimmermann Hass» (Манхайм, Німеччина).

Ана Хурцідзе, адвокат, медіатор член Комітету з етики Асоціації адвокатів Грузії, декан юридичного факультету Грузинського національного університету (Тбілісі, Грузія).

Артем Дудко FCIArb, адвокат-солісітор партнер фірми «Osborne Clarke», який очолює напрямок розв'язання спорів  у РФ та СНД (Лондон, Сполучене Королівство).

Джамшид Турдалієв, адвокат, засновник та керівник «My Lawyer Law Firm», член Правління Палати адвокатів Республіки Узбекистан. (Ташкент, Узбекистан).

Валентин Гвоздій, адвокат, заступник Голови НААУ, РАУ, керуючий партнер ЮФ «GOLAW» (Київ, Україна).

Учасники заходу мали змогу дізнатися про специфіку етику адвокатської діяльності в різних країнах світу, правила взаємодії між колегами-адвокатами та клієнтом, особливості технологічної компетентності адвоката, а також отримали цінні поради щодо роботи адвоката з медіа, зокрема співпрацю за допомогою Інтернету, соцмереж та месенджерів.

Висловлюємо щиру вдячність спікерам і доповідачам за корисну інформацію та рекомендації слухачам конференції. Також надзвичайно вдячні учасникам, які напередодні та під час заходу задавали цікаві та влучні запитання.

Переглянути трансляцію навчальної частини конференції можна за посиланням.

Традиційно після загальної частини літньої конференції Європейська асоціація молодих юристів провела щорічні загальні збори членів правління «EYBA», на яких було затверджено новий склад виконавчого комітету на  2021-2022 рр. Членом виконавчого комітету на вказаний період став і Голова молодіжного комітету – «UNBA NextGen» Сергій Барбашин.

Текст і фото підготовлено командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 1165

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1580

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2867

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 4448

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4698

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4065

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4710

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6155

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл