НААУ проведе круглий стіл «Конституційне право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування: особливості здійснення, легітимні очікування та обмеження» | НААУ

НААУ проведе круглий стіл «Конституційне право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування: особливості здійснення, легітимні очікування та обмеження»

Анонс
14:49 Пн 24.05.21 1091 Переглядів
Версія для друку

25 червня 2021 року о 15.00 год. в онлайн форматі на платформі ZOOM, відбудеться круглий стіл на тему «Конституційне право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування: особливості здійснення, легітимні очікування та обмеження», присвячений 25 - річчю з дня прийняття Конституції України.

Мета: обговорення особливостей здійснення конституційного права на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування, викликів для Основного Закону Держави в умовах COVID-19, обмежень прав людини і конституційні гарантії.

Організатори: НААУ, за ініціативою Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики, у співпраці з кафедрою медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Цільова аудиторія: до участі в заході запрошуються представники медичної і правової доктрини, сферою професійного інтересу яких є медичне право, громадське здоров’я, права людини, правове забезпечення системи охорони здоров’я, органів влади, громадських об’єднань, адвокати, судді, студентство, засоби масової інформації.

Реєстрація: для реєстрації на захід необхідно заповнити форму за покликанням.

Текст та фото підготовлено командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Законодавство

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити…

Ідея розвитку співробітництва територіальних громад, запропонована у парламенті, в цілому є позитивною і заслуговує на підтримку. Водночас, низку механізмів треба доопрацювати.

12:27 Чт 24.10.24 403

Самоврядування

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Відповідно до Регламенту Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, рішення ВКДКА приймається відкритим голосуванням. До останнього засідання члени комісії могли голосувати «за», «проти» та «утримався».

16:46 Ср 23.10.24 1515

Законодавство

Компенсація за знищену нерухомість: процедуру поновлення розгляду…

Якщо через бойові дії, терористичні акти чи диверсії, спричинені збройною агресією РФ, ваша квартира чи будинок були знищені, ви можете розраховувати на компенсацію. Відповідні питання розглядає спеціальна комісія при місцевій владі. У деяких випадках розгляд заяви можуть зупинити.

12:58 Ср 23.10.24 1733

Самоврядування

Змінено вимоги до скарг суддів на адвокатів

До судових рішень, ухвал, окремих ухвал або постанов, що подаються суддями до КДКА на дії адвокатів, не застосовуються вимоги, встановлені до заяви (скарги) щодо неналежної поведінки адвоката.

16:24 Вт 22.10.24 3032

Законодавство

Чи варто обмежити дискрецію суду в питанні поновлення строків?

Оцінка поважності причин пропуску процесуального строку належить до виключної дискреції суду, що вирішує відповідне процесуальне питання. Наявність чи відсутність поважних причин для пропуску оцінюється сьогодні за внутрішнім переконанням суду.

13:23 Пн 21.10.24 4593

ЄРАУ

В ЄРАУ відкрили емейли адвокатів

Інформацію про адресу електронної пошти адвокатів, розміщену в Єдиному реєстрі адвокатів України, відкрили для публічного доступу.

12:36 Пн 21.10.24 6877

Самоврядування

Учасникам засідань ВКДКА дали доступ до матеріалів їхніх справ у…

Відтепер учасники дисциплінарних проваджень (скаржники та адвокати) мають можливість знайомитися з усіма матеріалами справи через захищене хмарне сховище ще до початку розгляду скарги у Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури. Логін та пароль для доступу надаватиме секретаріат ВКДКА разом із запрошенням на засідання.

12:46 Пт 18.10.24 8687

Захист військових

Посадовий оклад військовослужбовця: як визначається розмір

Посадовий оклад є одним з трьох основних видів грошового забезпечення військовослужбовця. Його розмір залежить від займаної посади і визначеного тарифного розряду.

10:34 Чт 17.10.24 10116

Вестник:№ 9 вересень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл