Представники НААУ долучилися до онлайн-засідання підгрупи “Приватні юридичні професії” СРГ “Правова держава, юстиція” | НААУ

Представники НААУ долучилися до онлайн-засідання підгрупи “Приватні юридичні професії” СРГ “Правова держава, юстиція”

Різне
9:00 Чт 22.04.21 2040 Переглядів
Версія для друку

Представники Комітетів НААУ, адвокати Костянтин Четвертак та Юрій Григоренко взяли участь у онлайн-засіданні підгрупи “Приватні юридичні професії”, що діє в межах секторальної робочої групи “Правова держава, юстиція” при Міністерстві юстиції України.

Під час заходу учасники обговорили основні питання, які стосуються впровадження інноваційних підходів у роботу приватних юридичних професій та зазначили важливість процесу цифровізації в приватних юридичних професіях.

Так, заступник Голови Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ, адвокат Юрій Григоренко звернув увагу присутніх на питання функціонування ЄСІТС: “До сих пір залишається неузгодженим питання, як саме працює система сьогодні та чи взагалі працює. Де факто система працює в тестовому режимі, однак з цього приводу ВРП не повідомляло чи була вона запущена. Через настання можливих корупційних ризиків, це питання потребує термінового вирішення”.

У своїй доповіді член Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ, адвокат Костянтин Четвертак ознайомив учасників засідання із досягненнями Національної асоціації адвокатів України у сфері цифровізації. “Наразі є діючий Єдиний реєстр адвокатів, в якому міститься інформація про адвокатів, їх свідоцтва та інформація щодо підвищення кваліфікації. Крім того, НААУ запроваджено розробку електронного кабінету адвоката та створено Реєстр електронних ордерів” - говорить Костянтин Четвертак. Адвокат звернув увагу на тому, що удосконалення доступу до електронного суду є надважливим, адже не всі судові інстанції можуть отримувати повний доступ до даної системи. До того ж, за його словами, існують проблеми щодо підтвердження повноважень адвокатів (перевірка цифрового підпису) та відсутності приміщень для проведення судових засідань в режимі онлайн.

Також на засіданні підгрупи учасників обговорили необхідність підвищення кваліфікації арбітражних керуючих та запровадження системи електронного нотаріату.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 422

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1585

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1863

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3107

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3101

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2141

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3145

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3477

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл