19 березня відбудеться засідання РАУ | НААУ

19 березня відбудеться засідання РАУ

Анонс
9:00 Ср 17.03.21 1616 Переглядів
Версія для друку

На 19 березня 2021 року заплановане чергове засідання Ради адвокатів України. Засідання відбудеться о 9.00 в режимі онлайн.

Серед основних питань – питання ведення Єдиного реєстру адвокатів України і стану сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування та питання діяльності органів адвокатського самоврядування. Зокрема, РАУ розгляне Стратегію розвитку Національної асоціації адвокатів України на 2021-2025 роки.  

Також РАУ обговорить пропозиції щодо звільнення від сплати щорічного внеску на реалізацію повноважень органів адвокатського самоврядування адвокатів, які були інфіковані COVID-19, та адвокатів, які мають статус багатодітних батьків.

Крім того, планується розгляд листів від:

  • Заступника Голови Державної судової адміністрації України Чорнуцького С.П. щодо судових рішень, обмежених для повного та загального доступу в реєстрі на підставі звернень прокурорів органів прокуратури у розрізі 2019-2020 років;
  • В.о. начальника Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Сляднєвої К. щодо засекречення судових рішень, ухвалених під час розгляду кримінальних проваджень;
  • Офісу Генерального прокурора, які надійшли у відповідь на рішення РАУ від 05.08.2020 року № 50 про вжиття заходів в межах повноважень щодо недопущення порушень прав людини на захист і професійних прав адвокатів в судовому процесі суддями;
  • Міністра юстиції України Малюськи Д.Л., яке надійшло у відповідь на рішення РАУ «Про затвердження роз’яснення  щодо вичерпного переліку вимог до адвокатського запиту» від 21 вересня 2020 року № 75;
  • Заступника Міністра юстиції України Коломієць В.Р. щодо висловлення позиції про застосування перехідного періоду до сектору «Правові послуги» Графіку специфічних зобов’язань України в рамках СОТ з метою імплементації положень зазначеного міжнародного документа в національне законодавство, а саме щодо створення «єдиного вікна» для подання в електронній формі адвокатом іноземної держави заяви та відповідних документів про включення його до ЄРАУ та отримання ним відповіді в електронній формі;
  • Михайловської В.М. від 10 березня 2020 року про неправомірні і систематичні порушення з боку Голови Ради адвокатів Київської області Бойка П.А. нібито у зв’язку з невидачею їй,  на її думку,  свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю  (судова справа № 320/7308/20);
  • Голови Ради адвокатів Одеської області Бронза Й.Л. щодо «Правил організації ефективного цивільного судочинства» та «Правил організації ефективного кримінального судочинства».

РАУ також обговорить результати діяльності Робочих груп.

Загалом до порядку денного засідання Ради адвокатів України внесено 7 питань.

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 1177

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 1338

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 1612

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2870

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3463

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7973

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7464

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8398

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл