НААУ та UkraineInvest підписали Меморандум про співпрацю | НААУ

НААУ та UkraineInvest підписали Меморандум про співпрацю

Різне
18:52 Чт 25.02.21 1527 Переглядів
Версія для друку

НААУ та Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest підписали Меморандум про співробітництво.

Документ підписали Голова НААУ Лідія Ізовітова та Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

Повний текст Меморандуму опублікований на сайті НААУ.

У зустрічі в НААУ також взяли участь Голова Комітету з питань захисту прав бізнесу та інвесторів Сергій Хильченко та його заступник Олександр Свєтлічний, Голова Комітету з інвестиційних питань та приватизації Олександр Задорожний, керівник Управління з правових питань та регуляторної політики UkraineInvest Євген Шакотько, керівник Управління з міжнародних відносин та комунікацій Олена Гітлянська.

У ході розмови було обговорено питання судового захисту прав інвесторів, юридичного супроводження бізнесу, загальні питання судової реформи та доступу до правосуддя.

Ініціатором співпраці між НААУ та UkraineInvest став Комітет з питань захисту прав бізнесу та інвесторів, що діє в складі НААУ. Координацію співпраці він здійснюватиме спільно з Комітетом з інвестиційних питань та приватизації.

Відповідно до Меморандуму, сторони домовилися про спільні зусилля для  вдосконалення чинної законодавчої бази та формування ефективної інвестиційної політики на засадах законності та верховенства права. Зокрема, профільні комітети НААУ будуть залучені до експертної оцінки та розробки проектів нормативно-правових і регуляторних актів у сферах, що відносяться до предмету відання UkraineInvest. Зі свого боку, Офіс із залучення та підтримки інвестицій надаватиме НААУ план підготовки таких проектів, а також інформуватиме про майбутні заходи.  

НААУ та UkraineInvest також сприятимуть одна одній в організації та проведенні вебінарів, онлайн виступів, конференцій, семінарів, круглих столів та інших публічних заходів. У разі потреби, UkraineInvest запрошує представників НААУ для участі у засіданнях колегії UkraineInvest та інших офіційних заходах. Аналогічно, НААУ залучатиме представників нового урядового партнера до заходів, організованих Асоціацією.

Також сторони можуть розширювати співпрацю, створюючи спільні робочі групи. Меморандум, зокрема, також передбачає створення спільної консультативної групи у напрямку надання правової допомоги інвесторам щодо ведення бізнесу в Україні.  

Меморандум також передбачає проведення спеціальних консультацій щодо вирішення системних проблем у сфері інвестування, забезпечення досудового/судового захисту прав інвесторів.  Документ сприятиме визначенню механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації інвестиційних проектів.

Офіс залучення інвестицій (UkraineInvest) – є постійно діючим дорадчим органом при Кабінеті Міністрів України, що був створений постановою Уряду в жовтні 2016 року з метою залучення в Україну прямих іноземних інвестицій та вдосконалення іміджу держави як привабливої для інвестування країни. Для координації діяльності Офісу та звітування Уряду за питання, пов’язані з супроводом інвестицій, Урядом України також призначено Урядового уповноваженого з питань інвестицій.

 

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 1053

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 2198

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 2470

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3252

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3116

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2153

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3150

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3478

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл