У НААУ відбулося експертне обговорення правових механізмів захисту прав інвесторів у сфері відновлюваних джерел енергії | НААУ

У НААУ відбулося експертне обговорення правових механізмів захисту прав інвесторів у сфері відновлюваних джерел енергії

Різне
12:55 Чт 24.12.20 1167 Переглядів
Версія для друку

У НААУ за ініціативи Комітету з енергетичного права й Комітету з міжнародного права 22 грудня 2020 року було проведено Круглий стіл на тему: «Держава проти зелених інвесторів: виникнення спорів та перспективи їх вирішення».

Ключовою темою для обговорення стала ситуація, пов’язана з виникненням та погашенням заборгованості державою перед інвесторами у сфері відновлюваних джерел енергії.

Серед спікерів, які взяли участь в обговоренні – Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій,  Голова Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, Голова Комітету з енергетичного права НААУ Олександр Трохимець, Голова Комітету з міжнародного права НААУ Віталій Власюк, Заступник Голови Комітету з енергетичного права НААУ Владислав Власюк, член Комітету з міжнародного права НААУ Ростислав Никітенко, представники ПрАТ «НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець», Вітроенергетичної асоціації України, Європейсько-українського енергетичного агентства, судді адміністративних судів.

Відкриваючи захід, Валентин Гвоздій, зокрема, привітав присутніх з Днем енергетика. Також Заступник Голови НААУ, РАУ звернув увагу присутніх на важливість юридичних наслідків майбутнього рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень статті 91, статті 92 Закону України „Про альтернативні джерела енергії“, частин другої, четвертої, пункту 3 частини дев’ятої статті 65 Закону України „Про ринок електричної енергії“ для подальшого функціонування ринку відновлювальної енергетики в Україні.

Під час Круглого столу учасники розглянули питання, пов’язані з правовими механізмами захисту прав інвесторів у сфері відновлюваних джерел енергії, юридичні перспективи стягнення коштів за вироблену електроенергію та понесені збитки, а також обговорили практику міжнародних арбітражів щодо розгляду спорів за участі інвесторів, що виникли у сфері функціонування ринку відновлювальної енергетики.

За підсумками проведення заходу, учасники дійшли спільної думки, що судовий захист прав інвесторів у сфері відновлюваних джерел енергії, не зважаючи на його тривалість та фінансові витрати, є найбільш ефективним засобом для отримання вкладених інвестицій та компенсації понесених збитків.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Регіони

На Запоріжжі рада адвокатів створить свій музей адвокатури

У Запоріжжі вивчать наявні в архівах матеріали з історії адвокатури, здійснять їх копіювання, опрацювання та систематизацію з метою підготовки статей та книг. Також при Раді адвокатів регіону створять музей адвокатури.

9:53 Пт 10.05.24 1370

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 5362

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 2983

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 5133

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 4181

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 4126

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 6842

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 7870

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл