Для отримання чи продовження пільг по сплаті внеску адвокати мають звернутися до РАР і НААУ до 31 січня | НААУ

Для отримання чи продовження пільг по сплаті внеску адвокати мають звернутися до РАР і НААУ до 31 січня

Анонс
17:45 Ср 23.12.20 12716 Переглядів
Версія для друку

Адвокати, які мають підстави для отримання пільги або продовження наданої раніше пільги по сплаті адвокатського внеску, мають подати заяви до ради адвокатів регіону та до НААУ до 31 січня 2021 року. Заява подається в оригіналі, з підписом адвоката.

До заяви мають бути додані копії документів, які підтверджують пільговий статус.

Рішенням Ради адвокатів України №22 встановлено категорії адвокатів, які звільняються від сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

Під звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску підпадають наступні категорії адвокатів:

Особи з інвалідністю 1 та 2 групи;
Особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, учасники бойових дій, ветерани війни;
Особи, які приймали участь у бойових діях на територіях інших країн – учасників бойових дій, інвалідів війни та учасників війни;
Особи, які захищають та/або захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і беруть та/або брали безпосередню участь в АТО/ООС , забезпеченні її проведення та отримали статус учасника бойових відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
Особи, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І та ІІ категорій;
Особи, які були вимушені покинути місце свого постійного проживання, у зв’язку з проведенням АТО/ООС;
Особи, мобілізовані для проходження військової служби,
у разі, якщо такий внесок раніше не був ними сплачений.

Рішення про звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску приймається за наявності підтверджуючих документів відповідного статусу заявника:

- радою адвокатів регіону щодо 70% щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування;

- Радою адвокатів України, Національною асоціацією адвокатів України щодо 30% щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування відповідно.

РАР, Рада адвокатів України, Національна асоціація адвокатів України можуть витребувати додаткові відомості щодо набуття відповідного статусу (довідку про безпосередню участь в АТО/ООС, довідку МСЕК про встановлення групи інвалідності та терміну непрацездатності, довідку про перебування в ЄДАРП та інші документи).

Отримати консультації з питань оплати внесків можна у РАР або у відділі ЄРАУ НААУ, звернувшись на адресу vnesok@mail.unba.org.ua. Надсилати документи про отримання пільги на цю адресу не потрібно!

РІШЕННЯ No 22 Про сплату щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування адвокатамиокремих категорій

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1156

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1466

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2712

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2818

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2132

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3135

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3475

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 8007

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл