НААУ направить до ВРП результати аудиту судової реформи – Лідія Ізовітова | НААУ

НААУ направить до ВРП результати аудиту судової реформи – Лідія Ізовітова

Законодавство
16:33 Вт 01.12.20 1150 Переглядів
Версія для друку

За результатами другої національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи» Національна асоціація адвокатів України проведе аудит стратегічних документів та законопроектів, які пропонуються в ході судової реформи. Підсумковий документ буде направлений до ВРП та, за необхідності, до Верховної Ради.

Про це повідомила Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова під час другої національної дискусії "Доступ до правосуддя: реалії та перспективи".

«Щодо результатів концепцій і стратегій, які приймалися з питань судочинства, Президент України закликав комісію з питань правової реформи до проведення такого аудиту. Зі свого боку, ми вже такий аудит розпочали 23 листопада під час першої нашої дискусії і продовжуємо сьогодні. Це громадський аудит», - сказала Голова НААУ.

«За результатами нашого обговорення ми зробимо письмове повідомлення, яке скеруємо до Вищої ради правосуддя і парламентського Комітету, який буде обговорювати ці законопроекти. Ми розтлумачимо відповідні норми і вкажемо, де є помилки або викривлення законодавства, в тому числі, і умисні. Нам сьогодні, як громадянам нашої країни, які вболівають за інтереси судочинства, за інтереси правосуддя, за інтереси судової влади, треба виконати свій громадянський обов’язок», - зауважила Лідія Ізовітова.

У документі, окрім зауважень, буде викладено пропозиції від НААУ щодо реформування судочинства, зазначила Лідія Ізовітова.

«Кожна професійна спільнота буде пропонувати свої напрямки і шляхи виходу з цієї певної кризи в реформуванні судочинства. Ми теж має це зробити», - сказала Голова НААУ, РАУ.

До висновку буде додано, зокрема, й оцінки конституційних меж обов’язків України перед МВФ і того, яким чином вони враховані в тих законопроектах, які сьогодні на розгляді у парламенті.

Лідія Ізовітова також звернула увагу на те, що деякі парламентарі взагалі не мають свого бачення реформування судової влади, що є «поганим дзвіночком для всіх».

«Мене здивував висновок парламентського Комітету з питань європейської інтеграції на законопроект №3711. Він дуже короткий, складається з одного-двох речень. Там йдеться, що «Законопроект відповідає європейській меті, а все інше треба добре попрацювати». Тож, «добре попрацювати» - це дуже гарний месседж для нас. Давайте добре попрацюємо заради наших співвітчизників», - закликала колег Голова НААУ, РАУ.

30 листопада під час другої національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи» представники НААУ висловили свої думки щодо запропонованих владою законопроектів з реформування судової влади в Україні. Відео заходу можна переглянути за посиланням.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Оновлена концепція ЄСІКС має бути сформована за принципом «єдиного…

Передумовою покращення функціоналу Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС) має стати запровадження принципу «єдиного вікна». Цей перший крок забезпечить перетворення цієї системи на ефективний інструмент для учасників судового процесу.

12:21 Вт 02.07.24 1102

Призначення

Практику складання адмінпротоколів на порушників прав адвокатів…

При Національній асоціації адвокатів України створено Комітет з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів. Його керівником призначено адвоката Сергія Осику.

10:32 Вт 02.07.24 1294

Законодавство

Імплементація Директиви ЄС щодо акцизу на пальне: необхідний баланс

Сьогодні розбіжність між ставками акцизного податку на бензин і дизельне паливо в Україні та ЄС становить у середньому 40 %. У Верховній Раді вирішили поступово виправити цю ситуацію.

16:38 Пн 01.07.24 2354

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 7333

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 7583

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 239

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 8070

Cудова практика

Чи може адвокат бути безробітним, з’ясує Велика Палата

Коли особа не має змоги реалізувати своє право на працю та отримання заробітної плати (винагороди) як джерела існування, вона може набути статусу безробітного та отримувати допомогу по безробіттю. Але ставлення до адвоката, як самозайнятої особи, сьогодні неоднозначне.

9:13 Пт 28.06.24 7355

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл