Відбувся круглий стіл на тему: «Діяльність органів фінансових розслідувань податкової міліції України в умовах реформування» | НААУ

Відбувся круглий стіл на тему: «Діяльність органів фінансових розслідувань податкової міліції України в умовах реформування»

Різне
11:32 Чт 30.07.20 766 Переглядів
Версія для друку

Круглий стіл на тему: «Діяльність органів фінансових розслідувань податкової міліції України в умовах реформування» відбувся 28 липня в НААУ.  У заході взяли участь: Сергій Солодченко, в. о. Голови Державної фіскальної служби України; Дмитро Юровський, радник Голови Державної фіскальної служби України; Олексій Співак, інспектор Ради бізнес-омбудсмена; Яків Воронін, модератор заходу, Голова Комітету НААУ з питань митного та податкового права та Олександр Світличний, член Комітету НААУ з питань захисту бізнесу та інвесторів.

Так, Сергій Солодченко ознайомив із підсумками діяльності податкової міліції ДФС України за I півріччя 2020 р., розкрив питання щодо компетенції, повноважень та структури податкової міліції ДФС України під час реформи Державної фіскальної служби України відповідно до Постанови КМУ № 1200 від 18.12.2018 р., Постанови КМУ № 846 від 25 вересня 2019р., а також повідомив про останні зміни до Положення про Державну фіскальну службу України.

Дмитро Юровський розповів про створення нового органу у сфері фінансової та економічної безпеки держави, реформу податкової міліції 2014 – 2020 рр., основні положення проекту Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», № 3087д., а також торкнувся питання дотримання світових стандартів діяльності органів фінансових розслідувань на основі методології кримінального аналізу «ILP» (intelligence-led policing, поліцейська діяльність, керована аналітикою), FinCEN Державного казначейства США, Guardia di Finanza Міністерства фінансів Італії.

Олексій Співак презентував статистику Ради бізнес-омбудсмена щодо скарг підприємств на податкову міліцію та інші правоохоронні органи, окреслив можливості РБО у захисті прав підприємців, а також надав рекомендації для бізнесу й адвокатів щодо оскаржування дій та бездіяльність правоохоронних органів.

Наприкінці круглого столу учасники зробили висновок, що ця тема нині є особливо актуальною та потребує розгорнутого обговорення.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

 

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 690

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1002

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2265

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2371

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2120

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3131

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3469

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 8001

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл