НААУ представила ДСА свої пропозиції щодо функціонування підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» | НААУ

НААУ представила ДСА свої пропозиції щодо функціонування підсистеми ЄСІТС «Електронний суд»

Різне
16:26 Пт 26.06.20 2042 Переглядів
Версія для друку

26 червня відбулася зустріч представників Національної асоціації адвокатів України і Державної судової адміністрації України, під час якої сторони обговорили питання забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) і її підсистеми «Електронний суд».

Голова робочої групи НААУ з питань впровадження електронного правосуддя в Україні Валентин Гвоздій зазначив, що адвокатська спільнота надзвичайно зацікавлена в тому, щоб при розробці змін до процесуальних кодексів, які стосуються роботи «Електронного суду», була врахована позиція адвокатів.

«Саме ми – адвокати - будемо тим «першим фронтом», який буде користуватися цими сервісами в інтересах наших клієнтів. Нас цікавить зручність користування і надійність системи. Коли ми говоримо про надійність – мається на увазі в першу чергу захист персональних даних і захист тієї інформації, яка містить адвокатську таємницю», - підкреслив він.

Валентин Гвоздій наголосив, що в НААУ є не лише власний позитивний досвід впровадження електронних сервісів, таких як Єдиний реєстр адвокатів України (ЄРАУ), а й обізнаність з практичним досвідом колег-адвокатів з інших країн у цьому питанні. Тому асоціація готова допомагати у впровадженні ЄСІТС.

Він запропонував забезпечити під’єднання адвокатів до підсистеми «Електронний суд» через особистий кабінет адвоката в ЄРАУ. «Тоді б у вас автоматично відбувалася ідентифікація фізичної особи як адвоката, ви б в режимі реального часу бачили, чи не зупинені його повноваження»,- зазначив Валентин Гвоздій.

Він додав, що в системі ЄРАУ є ще одне важливе напрацювання НААУ – можливість генерації електронних ордерів адвокатів. Відповідно, цю можливість можна інтегрувати і в підсистему «Електронний суд».

Заступник голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький зазначив, що в питанні інтеграції ЄРАУ і «Електронного суду» бачення НААУ і ДСА повністю збігаються.

Також, представники НААУ представили свої пропозиції щодо проекту змін до процесуальних кодексів для забезпечення ефективної роботи ЄСІТС і «Електронного суду». Зокрема, голова Комітету НААУ з адміністративного права та заступник голови Комітету НААУ з кримінального права Юрій Бауман надав дуже важливі пропозиції до Кримінально-процесуального кодексу України та до Кодексу адміністративного судочинства України.

Заступник голови комітету НААУ захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Юрій Григоренко звернув увагу на те, що під час впровадження «Електронного суду» необхідно окремо передбачити специфіку роботи арбітражних керуючих і внести відповідні зміни до їх особистих кабінетів.

Учасники зустрічі домовилися, що представники НААУ наступного тижня нададуть усі свої пропозиції змін до процесуальних кодексів в електронному вигляді, а ще за тиждень НААУ і ДСА проведуть наступну зустріч і продовжать дискусію з питань вдосконалення функціонування електронного судочинства.

Популярні новини

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 755

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 888

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 905

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникає з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 2935

За кордоном

Використання ШІ стає безумовною перевагою у діяльності адвоката -…

Цього місяця у Сан-Дієго (США) Американська асоціація юристів (American Bar Association, АВА) провела щорічну весняну конференцію на тему «Оволодіння майбутнім: революціонізація вирішення спорів у динамічному світі».

14:19 Вт 30.04.24 2278

Самоврядування

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

12:42 Вт 30.04.24 2409

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 3422

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 6946

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл