НААУ внесла заставу за адвоката Чібірдіна, що пробув 30 місяців в СІЗО | НААУ

НААУ внесла заставу за адвоката Чібірдіна, що пробув 30 місяців в СІЗО

Різне
16:36 Сб 21.12.19 5379 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів України внесла необхідну суму застави – 768 400 гривень за адвоката Олександра Чібірдіна, який з березня 2017 року утримувався в СІЗО у м. Одеса.

У жовтні 2019 року суд вперше задовольнив прохання захисників Чібірдіна про альтернативний запобіжний захід у вигляді застави. На початку грудня Голова НААУ оголосила відкритий збір коштів для застави, необхідного для звільнення адвоката з СІЗО. Пожертви акумулювалися в Благодійному фонді допомоги адвокатам.  Зібраних коштів було недостатньо, тому було задіяно допомогу Вищої школи адвокатури, завдяки чому стало можливим внесення застави.

Справа адвоката Чібірдіна з моменту її початку перебувала у постійному фокусі уваги Національно асоціації адвокатів. Про порушення його професійних прав систематично повідомлялися не лише правоохоронні органи України, але і міжнародні інституції. У 2018 року про цю ситуацію було направлено звернення до уповноваженого представника управління спеціальних процедур офісу Верховного Комісара ООН з прав людини. Випадок прав адвоката Чібірдіна постійно фіксувався у тематичних звітах НААУ з порушень прав адвокатів в Україні, які поширюються у професійному середовищі в Україні та за кордоном.

 «Порушення прав адвокатів в Україні є, на жаль, поширеною практикою, а окремі кричущі випадки викликають міжнародний резонанс. Для Національної асоціації адвокатів пріоритетним завданням є захист професійних прав і гарантій кожного адвоката. У даній ситуації ми доклали максимальних зусиль для того, щоб домогтися судового рішення про можливість внесення застави і зібрали необхідну суму. НААУ буде уважно ставитися до подальшого розслідування проти адвоката Чібірдіна», - прокоментувала цю ситуацію Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова.

Нагадаємо, за 5 років в Україні сталося більше 2500 злочинів проти адвокатів. Про це йдеться у звіті про порушення прав адвокатів в Україні за 2014-2018 роки, який підготував Комітет захисту прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності НААУ.

Популярні новини

Призначення

Гендерний Комітет отримав нового очільника

Головою Комітету Національної асоціації адвокатів України з питань гендерної політики призначено адвоката, члена РАУ від Чернівецької області Анатолія Тельмана. Тетяна Андріанова, яка очолювала цей комітет, стала заступником голови.

16:21 Ср 03.07.24 488

Дискусія

Кого торкнеться економічне бронювання пояснив голова Комітету НААУ

Поява законопроектів щодо «економічного бронювання» - вже крок уперед, який дасть можливість українській економіці вижити. Проте для всіх мають існувати чіткі правила.

10:58 Ср 03.07.24 903

Гарантії діяльності

Оновлена концепція ЄСІКС має бути сформована за принципом «єдиного…

Передумовою покращення функціоналу Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС) має стати запровадження принципу «єдиного вікна». Цей перший крок забезпечить перетворення цієї системи на ефективний інструмент для учасників судового процесу.

12:21 Вт 02.07.24 2253

Призначення

Практику складання адмінпротоколів на порушників прав адвокатів…

При Національній асоціації адвокатів України створено Комітет з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів. Його керівником призначено адвоката Сергія Осику.

10:32 Вт 02.07.24 2530

Законодавство

Імплементація Директиви ЄС щодо акцизу на пальне: необхідний баланс

Сьогодні розбіжність між ставками акцизного податку на бензин і дизельне паливо в Україні та ЄС становить у середньому 40 %. У Верховній Раді вирішили поступово виправити цю ситуацію.

16:38 Пн 01.07.24 3515

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 8205

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 8367

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 259

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл