26 вересня 2019 року НААУ створила Комітет з питань банкрутства | НААУ

26 вересня 2019 року НААУ створила Комітет з питань банкрутства

Різне
14:55 Вт 08.10.19 3279 Переглядів
Версія для друку

26 вересня 2019 року НААУ створила Комітет з питань банкрутства. Головою Комітету призначено Анатолія Грабового.

Комітет є постійно діючим колегіальним дорадчим органом при НААУ, метою якого є об’єднання адвокатів, їх співпраця та обмін досвідом у сфері банкрутства, визначення пріоритетних напрямків практики банкрутства та формування експертної позиції у вирішенні практичних проблем у даній сфері.

«Як відомо, 21 квітня 2019 року набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства, який буде введено в дію вже 21 жовтня 2019 року.

Кодекс України з процедур банкрутства запроваджує нові стандарти в даній сфері правовідносин та направлений на підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника, пришвидшення судового процесу у справах про банкрутство, забезпечення реального виконання зобов’язань та судових рішень, а також врегулювання відносин по відновленню платоспроможності фізичних осіб.

Крім цього, Кодексом передбачені особливості провадження у справах про банкрутство окремих категорій боржників, зокрема, страховиків, професійних учасників ринку цінних паперів, державних підприємств, а також запроваджується застосування процедур банкрутства, пов’язаних з іноземною процедурою банкрутства, тобто з провадженням у справі про банкрутство, що здійснюється в іноземній державі згідно із правом цієї держави.

Нововведення повинні забезпечити належний рівень захищеності прав як кредиторів, так і боржників, однак як саме ці зміни вплинуть на процедури банкрутства однозначно покаже лише практика.» - прокоментував Анатолій Грабовий актуальність розвитку інституту банкрутства.

Анатолій Грабовий – адвокат з вісімнадцятилітнім стажем в юриспруденції, починав свою кар’єру як юрисконсульт Агентства з питань банкрутства Міністерства економіки України та на сьогоднішній день спеціалізується на наданні правової допомоги під час відновлення платоспроможності або визнання банкрутом юридичних та фізичних осіб, як боржникам так і кредиторам, працюючи в юридичній компанії GOLAW.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

 
 

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 272

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1438

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1728

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2968

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3076

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2141

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3141

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3476

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл