Захист прав дитини в сімейних спорах: спірні питання та перспективи вдосконалення | НААУ

До початку трансляції:

Круглий стіл

Захист прав дитини в сімейних спорах: спірні питання та перспективи вдосконалення

195 Переглядів Версія для друку
11:00 Вт 04.06.24
онлайн
Доповідачі: члени Комітетів НААУ
Організатор: Комітет НААУ з питань захисту прав людини, Комітет НААУ з питань сімейного права

4 червня 2024 року у Національній асоціації адвокатів України відбудеться круглий стіл на тему «Захист прав дитини в сімейних спорах: спірні питання та перспективи вдосконалення».

Організатором заходу є Комітет НААУ з питань захисту прав людини. Співорганізатор – Комітет НААУ з питань сімейного права.

Круглий стіл відбудеться об 11:00  у режимі онлайн за допомогою платформи Zoom з трансляцією на Facebook Національної асоціації адвокатів України.

Актуальність проведення заходу обумовлена тим, що станом на сьогодні основним напрямом держави, керуючись статтею 3 Конституції України, є захист прав людини, що є чи не єдиним вектором руху держави. При цьому є окремі групи населення, що найбільш вразливі. Діти – вікова група найвищого рівня вразливості, саме тому порушення суперечливих питань участі дітей у будь-яких цивільно-правових спорах, особливо сімейних, є надважливим завданням, яке не підлягає відкладенню.

Під час круглого столу будуть порушені проблеми практичної реалізації прав дитини у розрізі її участі у сімейних спорах та напрацювання безпечних механізмів залучення дитини до участі у вирішенні сімейних спорів.

Питання до обговорення:

1. Механізм захисту дитини в умовах, коли законні представники не діють в її інтересах, а сама дитина не здатна здійснити самозахист.

2. Конкуренція між фактором безпеки і врахування найкращих інтересів дитини при визначенні місця проживання дитини.

3. Врахування думки дитини судом: межі та проблеми реалізації.

4. Залучення органів опіки та піклування, психолога, соціального працівника: необхідність чи зайві дії?

Модератором-доповідачем заходу буде  заступник голови Комітету НААУ з питань захисту прав людини, голова Секції з питань захисту прав дитини, адвокат Тетяна Гнатюк.

Участь у круглому столі доступна за посиланням.

З питань проведення заходу можна звертатися до члена команди координатора комітетів НААУ Альони Бузюн (a.buzuyn@unba.org.ua).

Розповісти про подію

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл