Аналіз нормотворчих ініціатив щодо політичних партій в Україні | НААУ

До початку трансляції:

Круглий стіл

Аналіз нормотворчих ініціатив щодо політичних партій в Україні

201 Переглядів Версія для друку
11:00 Чт 06.06.24
онлайн
Доповідачі: члени Комітетів НААУ
Організатор: Комітети НААУ з питань виборчого права та з питань верховенства права

06 червня 2024 року у НААУ відбудеться круглий стіл на тему «Аналіз нормотворчих ініціатив щодо політичних партій в Україні».

Організаторами заходу виступили комітети НААУ з питань виборчого права та з питань верховенства права.

Захід розпочнеться об 11.00 у режимі онлайн і транслюватиметься на платформі Zoom та Facebook-сторінці НААУ.

У контексті майбутніх післявоєнних виборів в Україні актуалізується питання необхідності реформування законодавства, яке стосується функціонування політичних партій. Аналіз вказаної проблематики викликаний значною зміною правовідносин у сфері правового регулювання політичних партій, які пов'язані з їхнім впливом на виборчий процес з огляду на безпекові, гуманітарні та соціальні перетворення, які відбулися за останній період в Україні. Особливо гострим постає питання належного законодавчого закріплення процедури фінансування політичних партій з точки зору загальноприйнятих стандартів та кращих практик.

Питання для обговорення:

- Загальна характеристика і основні положення законопроекту щодо політичних партій;

- Фінансування партії та вимоги до звітності.

Спікерами на заході будуть представники обох комітетів НААУ та запрошені гості: перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура, член Центральної виборчої комісії України Сергій Постівий, заступник голови Центральної виборчої комісії України Сергій Дубовик, член Центральної виборчої комісії України та член Ради Комітету НААУ з питань виборчого права Андрій Євстігнєєв, завідувачка кафедри конституційного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ольга Лотюк.

Модеруватимуть захід голови Комітетів НААУ Алла Басалаєва та Марина Ставнійчук.

Реєстрація доступна за посиланням.

За більш детальною інформацією можна звертатися до члена команди координатора комітетів НААУ Віталія Федірка (v.fedirko@unba.org.ua).

Розповісти про подію

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл