Круглий стіл на тему: «Спори про стягнення додаткових витрат на дитину: на що звертати увагу для досягнення позитивного результату?» | НААУ

До початку трансляції:

Круглий стіл

Круглий стіл на тему: «Спори про стягнення додаткових витрат на дитину: на що звертати увагу для досягнення позитивного результату?»

263 Переглядів Версія для друку
12:00 Чт 08.06.23
платформа Zoom, Facebook-сторінка НААУ, YouTube ВША НААУ
Доповідачі: Людмила Гриценко, Анна Осадча, Ольга Філатова, Ірина Попіка, Олена Кухаренко, Ольга Семенюк, Ольга Сєришева, Олена Дришлюк, Тетяна Кондратенко
Організатор: Комітет з сімейного права НААУ спільно з Центром «Адвокат дитини» ВША

8 червня 2023 року у НААУ відбудеться круглий стіл на тему: «Спори про стягнення додаткових витрат на дитину: на що звертати увагу для досягнення позитивного результату?».

Захід ініційовано Комітетом з сімейного права НААУ спільно з Центром «Адвокат дитини» ВША.

Під час круглого столу адвокати обговорять дієвий алгоритм захисту прав дітей у спорах щодо стягнення додаткових витрат, визначать на основі аналізу актуальної судової практики які витрати можна віднести до додаткових та які обставини зумовлюють обов’язок батьків брати участь у додаткових витратах на утримання дітей, окреслять процесуальні особливості такого роду справ тощо.

Питання, що заплановані до обговорення:

1. Додаткові витрати на утримання дитини: поняття, нормативно-правове регулювання, відмінність від аліментів.

2. Особливі обставини, що зумовлюють додаткові витрати на утримання дитини: які фактори можуть спричиняти їх виникнення; приклади таких обставин; де шукати їх перелік?

3. Які витрати не відноситься до додаткових витрат на утримання дитини? Аналіз відповідної судової практики.

4. Процесуальні аспекти та формування стратегії ведення справ про стягнення додаткових витрат на утримання дитини через призму аналізу практики ВС.

5. Доказова база у справах про стягнення додаткових витрат на утримання дитини.

6. Форма стягнення та визначення розміру додаткових витрат на утримання дитини, що підлягає компенсації іншим з батьків.

7. Період, за який можуть бути стягнуті додаткові витрати на дитину. Відповідальність за прострочення оплати додаткових витрат на дитину.

8. Участь батьків у додаткових витратах на дитину: зарубіжний досвід.

Доповідачами заходу стануть адвокати, члени Комітету з сімейного права НААУ, Центру сімейного права ВША НААУ: Людмила Гриценко, Анна Осадча, Ольга Філатова, Ірина Попіка, Олена Кухаренко, Ольга Семенюк, Ольга Сєришева, Олена Дришлюк, Тетяна Кондратенко), а також судді Верховного Суду.

Захід транслюватиметься на платформі Zoom, Facebook-сторінці НААУ, YouTube ВША НААУ.

Зареєструватися для участі у круглому столі можна за посиланням: http://surl.li/hltmi.

Розповісти про подію

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл