У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців | НААУ

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Привітання
16:36 Пн 15.04.24 4902 Переглядів
Версія для друку

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

Імена переможців були названі під час засідання Комітету 11 квітня 2024 року.

Нагадаємо, метою турніру було надання студентам-юристам можливості набути практичних навичок із побудови правової позиції, написання процесуальних документів, ведення судової справи та виступу у судових засіданнях.

У турнірі взяли участь чотири команди, яким допомагали адвокати:

«Ліга справедливості» (капітан Катерина Гальченко, тренери Андрій Іваницький та Ольга Щербакова);

«Молодіжне об’єднання» (капітан Оксана Ферин, тренери Жанна Грушко та Сергій Берзінь);

«Свідки правовладдя» (капітан Марія Бондарєва, тренери Вікторія Коновалова та Богдан Чиж);

«Victorem» (капітан Ірина Борко, тренери Ірина Бутирська та Владислав Богданов).

У фіналі змагань перемогу здобула команда «Свідки правовладдя», яку представляли студенти Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Марія Бондарєва, Анна Васильчук, Віталій Гнатюк, Василь Василенко, а також Марія Вакарєва (Інститут міжнародних відносин Київського Національного Університету Імені Тараса Шевченка), Тетяна Шульга (Київський фаховий коледж туризму та готельного господарства), Назар Шестіріков (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого), Павло Довгопол (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ), Володимир Шульгін (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна).

Друге місце зайняла команда «Молодіжне об’єднання», яку представляли студенти Львівського державного університету внутрішніх справ Оксана Ферин, Ірина Паховчишин, Дарʼя Метакса, Марʼяна Бабій, Тетяна Нагибайло, Тетяна Свістельницька, а також Олександр Скубак (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого) та Назар Вронський (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Додатково журі визначило переможців в окремих номінаціях:

Кращий представник:

• Назар Шестіріков;

• Мар'яна Бабій.

Кращий оратор:

• Назар Вронський;

• Павло Довгопол.

Кращий свідок:

• Дар'я Метакса;

• Ірина Паховчишин;

• Єлізавєта Чирка.

Лідерство та жага до перемоги:

• Оксана Ферин;

• Катерина Гальченко;

• Андрій Войташенко.

Креативність:

• Олександр Скубак;

• Тетяна Нагибайло.

Це вже другий Турнір із судових дебатів, який організовує Молодіжний Комітет НААУ - UNBA NextGen.

«Робота з молоддю та студентами - один з пріоритетів нашої діяльності. Турнір із судових дебатів дозволяє майбутнім колегам отримати практичні навички з підготовки процесуальних документів й ознайомитися зі стадіями судового процесу під керівництвом досвідчених адвокатів. Мої щирі вітання всім учасникам Турніру - кожний з вас є переможцем», - поділився враженнями голова Комітету Сергій Барбашин.

«Ми провели вже другий Турнір із судових дебатів і, безсумнівно, це - чудовий захід, який надає можливість студентам здобувати корисні навички професії Адвоката ще до закінчення ВНЗ. Радує, що молодь прагне до розвитку і вдосконалення своїх знань і я впевнена, що кожен з них, отримав чудовий досвід. Щирі вітання всім учасникам! Вони всі доклали багато зусиль у цих змаганнях і показали високий рівень своїх знань та підготовки», - додала суддя Турніру Юлія Сергет.

Восени планується провести суперфінал серед фіналістів двох сезонів Турніру із судових дебатів.

«Під час Турніру із судових дебатів у студентів була можливість взяти участь у імпровізованому судовому засіданні. Усі учасники дуже талановиті та креативні. Суддям Турніру було надзвичайно важко зробити остаточний вибір та визначити переможців. З нетерпінням чекаємо суперфіналу, проведення якого планується восени серед фіналістів двох сезонів Турніру із судових дебатів», - розповіла координатор Турніру Тетяна Рабко.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 467

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 5495

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 6708

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 6600

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3581

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3336

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2266

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3336

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл