Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців залучатиме НААУ - укладено меморандум | НААУ

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців залучатиме НААУ - укладено меморандум

Взаємодія
17:52 Ср 24.04.24 3878 Переглядів
Версія для друку

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння сьогодні, 24 квітня, підписали повірена особа Представництва Данської ради у справах біженців в Україні Алікс Франсуаза Марі Журну та голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова.

Згідно із документом співпраця здійснюватиметься шляхом залучення фахівців, зокрема представників НААУ за кордоном, на цифровій платформі правової допомоги PravoVsim, до надання безоплатної правничої допомоги громадянам України, які внаслідок збройної агресії були вимушено тимчасово переміститись, стали біженцями або особами під спеціальним захистом, у зв’язку з чим потребують кваліфікованої юридичної допомоги.

ДРБ зобов’язується дбати про добробут і захист отримувачів допомоги. Адже мандат міжнародної організації зобов’язує надавати допомогу постраждалим верствам населення. НААУ у свою чергу зобов’язується прийняти та розділяти гуманітарну політику ДРБ.

Контактною особою для координації спільної діяльності з української сторони визначено представника НААУ в Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Олександра Черниха.

Данська рада у справах біженців була заснована у 1956 році. Вона допомагає біженцям та внутрішньо переміщеним особам в усьому світі, надаючи їм екстрену допомогу, відстоюючи їхні права та розширюючи їхні перспективи на краще майбутнє.

Діяльність ДРБ ґрунтується на принципах гуманності, поваги, незалежності, нейтралітету, залученості, а також чесності й прозорості.

Свою роботу в Україні організація здійснює з 1998 року. Із 2007 до 2013 року ДРБ впроваджувала національну програму із захисту прав переселенців та розбудови потенціалу громадянського суспільства та державних органів, відповідальних за надання прихистку. У 2014 році рада відновила діяльність із підтримки гуманітарного реагування на сході України за допомогою заходів екстреного реагування та пошуку довготривалих рішень, спрямованих на захист і розширення прав і можливостей внутрішньо переміщених осіб та приймаючих громад, гуманітарне розмінування та розвиток потенціалу державних органів.

Починаючи з лютого 2022 року, ДРБ долучається до загального екстреного реагування в Україні, розробляючи та імплементовуючи стратегії реагування на потреби по всій Україні в довгостроковій перспективі, здійснюючи діяльність у таких секторах, як соціально-правовий захист, економічне відновлення, гуманітарне роззброєння та розбудова миру, розвиток потенціалу та житло.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 4817

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 4614

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 4875

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 6358

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 6256

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 6263

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 6050

Видання

Опубліковано черговий номер Вісника НААУ за квітень 2024 року

Вісник НААУ за квітень 2024 року доступний на сайті.

16:57 Ср 01.05.24 215

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл