Ще 10 адвокатів отримали допомогу від Опікунської ради НААУ | НААУ

Ще 10 адвокатів отримали допомогу від Опікунської ради НААУ

Підтримка
14:00 Пт 01.12.23 6035 Переглядів
Версія для друку

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 10 адвокатів, які опинились у складних життєвих обставинах через воєнні дії в Україні.

Чергове засідання Опікунської ради відбулось 30 листопада 2023 року.

Першочергово члени Опікунської ради НААУ розглянули звернення від адвокатів та членів їх сімей, які втратили рідних на війні. Вирішено надати матеріальну підтримку родинам трьох загиблих: дружині адвоката з Херсону та двом адвокаткам з Рівного, чоловіки яких загинули під час виконання бойових завдань.

Ще троє адвокатів – з Рівненщини, Миколаївщини та Волині, поранені в зоні бойових дій і перебувають у медзакладах, отримають кошти на лікування.

Також Опікунська рада НААУ надала матеріальну допомогу двом адвокатам з Бахмута та Харкова. Їх житло та майно було повністю зруйновано внаслідок обстрілів.

Крім того, спрямовано кошти адвокату з Києва, мати якого потребує вартісного лікування, і адвокату з Донецької області, який має інвалідність ІІ групи та погано пересувається.

Загалом з часу створення Опікунської ради НААУ було розглянуто понад 550 заяв від адвокатів. Четвертий Звіт про міжнародну благодійну допомогу українським адвокатам, який охоплює період від початку повномасштабної агресії РФ до 15 серпня поточного року, було оприлюднено на офіційному сайті НААУ.

Нагадаємо, Опікунська рада приймає рішення про надання допомоги за визначеними критеріями, розподіляючи допомогу у порядку першої, другої і третьої черги.

В першу чергу благодійна допомога надається:

  • Адвокатам та (або) членам їх сімей, що загинули внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
  • Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали тяжкі тілесні ушкодження внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
  • Адвокатам та (або) членам їх сімей, що повністю втратили житло внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022, яке слугувало місцем постійного проживання, у випадку неможливості подальшого проживання в ньому через значний ступінь руйнування та відсутність іншого придатного до проживання житла.
  • Самотнім адвокатам старше 70 років, які не мають змоги евакуюватись або евакуйовані, але не мають засобів до існування

В другу чергу благодійна допомога надається:

  • Адвокатам та (або) членам їх сімей, чиє  житло частково зруйновано внаслідок воєнних дій на території України, починаючи з 24.02.2022, та потребує відновлення з можливістю подальшого проживання.
  • Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
  • Адвокатам, які є батьками-одинаками та не мають засобів до існування внаслідок початку воєнних дій на території України з 24.02.2022 та за відсутності доходу.

В третю чергу благодійна допомога надається:

  • Адвокатам та дітям адвокатів, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для придбання таких препаратів.

Для отримання благодійної допомоги адвокати, які постраждали внаслідок воєнних дій на території України, можуть звернутися із заявою у довільній формі на електронну адресу opekun@unba.org.ua. До заяви рекомендовано долучати документи, інформацію на підтвердження фактів, викладених в заяві.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 868

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 569

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 1043

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 1958

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 1936

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 5303

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 7516

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8396

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл