Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA | НААУ

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

Самоврядування
12:42 Вт 30.04.24 3590 Переглядів
Версія для друку

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

Так роботу НААУ оцінив виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів (International Bar Association, IBA) Марк Елліс в інтервʼю «Українським новинам».

«Я вражений рівнем роботи українських адвокатів та юристів, з якими я зустрічався. Вони високопрофесійні люди», - відзначив він.

Також представник міжнародної юридичної спільноти наголосив, що переважна більшість розвинених країн має окрему адвокатську професію, основним принципом діяльності якої є незалежність.

На запитання журналіста про спроби поставити під сумнів незалежність діяльності адвокатури (а саме - професійної організації, яка її представляє), керівник IBA застеріг, що адвокатська професія має не тільки виглядати, але і діяти незалежно і, насамперед, ефективно, відповідно до своїх обов'язків. «Адвокати відіграють надзвичайно важливу роль у житті суспільства. Вважаю, що має відбуватися постійний процес покращення іміджу та сприйняття суспільством адвокатури в цілому», - зауважив М.Елліс.

Він поділився своїми оцінками щодо стану захищеності українських адвокатів під час війни. «Українці дуже сильний і витривалий народ, і вони працюють над тим, щоб перемогти, - сказав він. - Але, під час будь-якої війни, беззаперечно, що громадяни також стають жертвами. І адвокати у цій ситуації мають такі ж ризики, як і звичайні громадяни. Я вірю, що українське суспільство розуміє, наскільки важливу роль відіграють у ньому адвокати».

«Важливим є те, щоб це усвідомлення зміцнювалося, на не зменшувалося», - резюмував виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів.

Нагадаємо, нещодавно М.Елліс з робочим візитом відвідував Київ. Серед іншого, він зустрівся з керівництвом Національної асоціації адвокатів України. Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова обговорила з високим гостем проблему діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях та правомірність ініціатив криміналізації такої адвокатської діяльності.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Навчання

Коучинг в адвокатурі: ноу-хау, яке допоможе професійному росту

Правила адвокатської етики визначають, що адвокат має постійно підвищувати свої професійні навички та знання. Одним із інструментів, який допоможе покращити продуктивність, ефективність та рівень стресостійкості, розвинути навички лідерства та досягти своїх кар'єрних цілей є коучинг.

14:23 Пн 20.05.24 1650

Дискусія

Як діяти, коли орган опіки і піклування не надсилає письмовий…

Сімейний кодекс України покладає, в тому числі на орган опіки та піклування, обов'язок подати письмовий висновок щодо розв'язання спору. Проте не рідко державний орган ігнорує це зобов’язання.

15:23 Пт 17.05.24 6152

Етика

Валентин Гвоздій: Чому адвокат не може свідчити проти свого клієнта

Коли адвокат без згоди клієнта розголошує довірену йому інформацію (наприклад, аби досягти угоди у кримінальному провадженні і зменшити собі покарання), це містить ознаки дисциплінарного правопорушення.

13:52 Пт 17.05.24 6158

Законодавство

На автотранспорті пропонується запровадити контрольні закупівлі -…

Сьогодні в держави відсутні дієві інструменти для контролю за ринком автомобільних пасажирських перевезень. Чимало послуг надаються з порушенням закону в частині оплати. Задокументувати рух грошей або регулярність надання послуг на маршруті досить складно.

18:43 Чт 16.05.24 7091

Дискусія

Проблеми повернення земельних ділянок у державну власність…

У спорах про повернення земельних ділянок у державну власність сформувалась судова практика, коли нерідко порушуються права власників цих земель. Як цього уникнути – досліджували під час круглого столу адвокати та судді.

16:18 Чт 16.05.24 7659

Навчання

Як правильно подати електронний доказ - матеріали вебінару

Як і всі інші галузі, судочинство сьогодні зазнає відчутних змін у напрямі цифровізації процесів. Зокрема, стало можливим використання електронних доказів. Як правильно подати електронні докази, щоб їх прийняв суд?

11:12 Чт 16.05.24 8798

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 10988

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 9193

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл