КВЕД для адвокатської діяльності: які вказати | НААУ

КВЕД для адвокатської діяльності: які вказати

Адвокатська практика
17:29 Пт 05.01.24 21187 Переглядів
Версія для друку

Для організації звітності та оподаткування в Україні діє Класифікатор видів економічної діяльності. Розпочинаючи адвокатську діяльність, під час реєстрації адвокатських бюро та об’єднань доведеться визначитися із правильними напрямами діяльності згідно КВЕД.

Класифікатор систематизує види діяльності, що здійснюються суб'єктами господарювання в Україні. Стосовно конкретного підприємства, то обрані коди мають охоплювати усі можливі напрями його роботи. Адже вести бізнес можна лише у межах кодів, які записані в реєстраційних документах. І неправильно обраний основний код, а також інші коди в окремих випадках можуть навіть накликати штрафи. З іншого боку, якщо під час реєстрації ви вказали кілька зайвих, то це аж ніяк не зобов’язує вас займатися всіма зазначеними видами діяльності.

У актуальному КВЕД-2010 для адвокатської діяльності коди можна знайти у Секції М «Професійна, наукова та технічна діяльність».

Зрозуміло, що основним під час держреєстрації має бути 69.10 «Діяльність у сфері права».

Цей код охоплює в тому числі юридичне представництво інтересів однієї сторони, що виступає проти іншої сторони в судах або інших судових органах. Це консультаційні послуги та представництво в цивільних та кримінальних справах, у трудових суперечках.

Також код охоплює загальні консультації та складання юридичних документів, в тому числі про реєстрацію підприємств, статутів підприємств та інших документів, пов'язаних зі створенням підприємств, патентів і авторських прав, підготовку різних юридичних документів, заповітів, доручень тощо.

Також кодами, які будуть внесенні до Єдиного державного реєстру, можна вказати:

  • 69.20 Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування (в т.ч. консультаційні послуги та послуги з представництва клієнтів у податкових органах);
  • 70.21 Діяльність у сфері зв’язків із громадськістю;
  • 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування;
  • 82.11 Надання комбінованих офісних адміністративних послуг;
  • 82.19 Фотокопіювання, підготування документів та інша спеціалізована допоміжна офісна діяльність;
  • 63.99 Надання інших інформаційних послуг.

Згадане у списку консультування з питань комерційної діяльності й керування передбачає надання консультаційних послуг, управлінської та організаційної підтримки компаніям та іншим організаціям з питань керування, корпоративного стратегічного й оперативного планування, визначення напрямів розвитку бізнесу, управління змінами, зниження собівартості та інших фінансових питань, маркетингових цілей і політики, кадрової політики, стратегії виплат компенсацій і пенсій, планування виробництва та контролю.
Також надання комерційних послуг може включати консультування, управлінську й організаційну підтримку компаній і громадських організацій відносно:

  • проектування методики бухгалтерського обліку та правил, програм ведення звітності, процедур контролю виконання кошторису;
  • консультування та підтримки компаній і громадських організацій у сфері планування, організаційних заходів, забезпечення ефективності та контролю, інформації з питань управління тощо.

Цей клас включає діяльність арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

З розширеним тлумаченням наведених кодів КВЕД-2010 можна додатково ознайомитись за посиланням.

Матеріал підготував голова Комітету НААУ з питань адвокатської практики Богдан Кушнір.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 677

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 686

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 3448

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 6462

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8347

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 7581

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7307

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8665

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл