У Раді IBA пригадали етапи співробітництва з НААУ | НААУ

У Раді IBA пригадали етапи співробітництва з НААУ

Взаємодія
10:44 Пт 03.11.23 8620 Переглядів
Версія для друку

Міжнародна асоціація юристів (International Bar Association, IBA) присвятила темі війні в Україні близько двохсот різноманітних ініціатив і проектів у 2022 році. Частина з них стосувалася співробітництва з Національною асоціацією адвокатів України.

Український напрям залишається одним із ключових у діяльності IBA. Його проміжні результати обговорювалися 2 листопада на засіданні Ради Міжнародної асоціації юристів, яка проходила в Парижі в рамках традиційної щорічної конференції.

Учасники заходу (Україна була представлена заступником голови НААУ, РАУ Валентином Гвоздієм) отримали можливість ознайомитись з доповіддю виконавчого директора IBA Марка Елліса та відповідним фінансовим звітом, а також звітом Комісії з професійного благополуччя IBA.

Серед інших проектів, присвячених взаємодії IBA з українськими інституціями, пригадали й напрям адвокатури.

Зокрема, 22 травня 2022 року Марк Елліс представив Валентину Гвоздію кроки підтримки з боку IBA:

  • проведення тренінгів для адвокатів, які захищатимуть обвинувачених у національних судових процесах щодо воєнних злочинів. Захист у судових процесах щодо воєнних злочинів вимагає «певного унікального розуміння», - йдеться у звіті.
  • створення модульного навчального курсу, який інтегрований у навчальну платформу НААУ, аби забезпечити адвокатам постійну підготовку з питань захисту у сфері міжнародного кримінального права.
  • надання підтримки в інформуванні громадськості про важливу роль, яку відіграє адвокатура у забезпеченні представництва інтересів кожного, кого звинувачують у скоєнні злочину проти людяності.

21 липня того ж року IBA оголосила про партнерство з НААУ для проведення серії онлайн-семінарів і провела перший з них на тему захисту. Марк Елліс та директор Вищої школи адвокатури Савва Кузьменко виступили на ньому співмодераторами. Понад 400 осіб взяли участь у вебінарі в Zoom, близько 700 дивилися його на Youtube, а понад 10 тис. - у Facebook.

Вже 26 липня IBA та НААУ за підтримки Вищої школи адвокатури провели другий юридичний тренінг. Він був присвячений міжнародному кримінальному праву і проходив під керівництвом Марка Елліса.

Надаємо, що в 2023 році виконавчий директор IBA здійснив ще два робочих візити до України (взимку та наприкінці літа). В ході них проводилися урядові переговори на високому рівні, а також дискусії з представниками юридичних професій. У Києві він зустрічався з Генпрокурором Андрієм Костіним, представниками МЗС та Міністерства юстиції, Уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем, головою НААУ Лідією Ізовітовою та її командою.

У своїй доповіді під час засідання Ради IBA Валентин Гвоздій висловив глибоку подяку міжнародній спільноті юристів за їх неоціненну підтримку української адвокатури під час війни. Його слова віддзеркалювали вдячність і гордість за те, що у такий критичний для України період, міжнародна адвокатська спільнота стоїть разом з українськими юристами, підтримуючи право людини на захист та справедливість.

«Це засідання підтвердило, що партнерство та солідарність на міжнародному рівні є ключем до підтримки прав людини та професійних стандартів адвокатури в умовах викликів і загроз», - прокоментував підсумки заходу заступник голови НААУ, РАУ.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 491

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 510

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 3101

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 6278

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8342

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 7581

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7299

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8661

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл