Спільний тематичний дводенний семінар Ради Європи, НААУ та РА Полтавської області | НААУ

Спільний тематичний дводенний семінар Ради Європи, НААУ та РА Полтавської області

Різне
12:06 Пн 25.05.15 1386 Переглядів
Версія для друку

21-22 травня 2015 р. Рада Європи у співпраці з Національною асоціацією адвокатів України та Радою адвокатів Полтавської області провела в м. Полтава спільний дводенний семінар на тему: «Європейські механізми захисту прав і свобод людини: процедура звернення до Європейського суду з прав людини, критерії прийнятності, право на повагу до приватного життя та заборона дискримінації». Захід відвідало близько 50 практикуючих адвокатів з Полтавської області, а також з інших регіонів України.

Даний тематичний семінар став останнім із низки семінарів, проведених Радою Європи та НААУ в рамках реалізації в Україні спільного проекту між Європейським Союзом та Радою Європи «Посилення спроможностей адвокатів та правозахисників щодо реалізації на національному рівні положень Європейської конвенції з прав людини та Європейської соціальної хартії (переглянутої)», який завершується в червні 2015 року.

Національна асоціація адвокатів України була ключовим національним партнером Ради Європи у реалізації цього проекту. Користуючись нагодою, НААУ висловлює щиру подяку Раді Європи та, зокрема, представникам Проекту (Тігран Карапетян, Олена Картер) за плідну співпрацю протягом 2013-2015 років, в рамках якої було проведено низку корисних для адвокатів заходів з підвищення кваліфікації, направлених на вдосконалення ними своїх знань з Європейської конвенції з прав людини, практики ЄСПЛ та європейського анти- дискримінаційного права.

Семінар був покликаний створити платформу для обміну досвідом між провідними українськими та міжнародними експертами та адвокатською спільнотою з актуальних питань функціонування європейського механізму захисту прав людини.

На семінарі розглядалися наступні питання: подача заяви до ЄСПЛ, заповнення формуляру заяви, нові вимоги Правила 47 Регламенту Суду, провадження в ЄСПЛ, право на повагу до приватного та сімейного життя, житла та кореспонденції (ст. 8 ЄКПЛ), заборона дискримінації (ст. 14 ЄКПЛ), відповідна практика ЄСПЛ та національних судів. Крім того, значна частина семінару була присвячена виконанню практичних завдань (заповнення формуляру заяви до Суду, визначення прийнятності скарг в низці гіпотетичних справ та розгляд фабул справ по скаргах по статтях 8 та 14).

Семінар вели провідні національні (Ігор Караман, Кирило Легких) та міжнародні (Стефано П’єдімонті, Ваге Григорян) експерти з питань Європейської конвенції з прав людини та практики її застосування.

По завершенні семінару всі його учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Популярні новини

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 4198

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 7011

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 6552

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7073

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8541

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 6861

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 6509

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 6116

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл