Двом адвокатам зупинено дію свідоцтва через присвоєння повноважень членів ОАС м. Києва | НААУ

Двом адвокатам зупинено дію свідоцтва через присвоєння повноважень членів ОАС м. Києва

Регіони
16:55 Ср 09.01.19 8500 Переглядів
Версія для друку

КДКА Вінницької області ухвалила рішення про зупинення права на заняття адвокатською діяльністю адвокатам Володимиру Скрипачову та Валентину Степ”юку через присвоєння ними повноважень членів органів адвокатського самоврядування м. Києва.

Рішення КДКА прийняті 27 грудня 2018 року. Скрипачову зупинено право на здійснення адвокатської діяльності на 3 місяці, Степ”юку — на 6 місяців. Рішення можуть бути оскаржені впродовж 30 днів до Вищої КДКА або до суду.

Комісія встановила, що адвокат Скрипачов під час конференції адвокатів м. Києва 7 жовтня 2017 року, що не мала законного статусу, дав згоду бути обраним до кваліфікаційної палати КДКА м. Києва, незважаючи на рішення Ради адвокатів України, зокрема, від 23 вересня 2017 року, знаючи про функціонування в м. Києва КДКА під головуванням І. Орлова.

Дії адвоката Скрипачова щодо невиконання рішень Ради адвокатів України, порушення присяги адвоката України в частині дотримання верховенства права і законності, порушення Правил адвокатської етики, є триваючими , які розпочалися з моменту обрання його на посаду 7.10.2017 та продовжуються на даний час”, - ідеться у рішенні КДКА.

Зазначені дії виражаються у позиціонуванні себе членом кваліфпалати КДКА м. Києва та наділенні себе не притаманними повноваженнями, які дозволяють приймати участь у проведенні кваліфікаційних іспитів, приймати рішення щодо видачі свідоцтв про їхнє складання.

В діях адвоката Скрипачова, який здійснює функції члена кваліфікаційної палати КДКА м. Києва та секретаря КДКА м. Києва, на виконання яких він не має законних повноважень, вбачається дисциплінарний проступок, який є триваючим”, - ідеться у рішенні КДКА Вінницької області.

Дисциплінарна палата послалась на положення профільного закону, відповідно до яких невиконання рішень органу адвокатського самоврядування та порушення Правил адвокатської етики є дисциплінарним проступком. При прийнятті рішення дисциплінарна палата Вінницької області врахувала факт неодноразового грубого порушення адвокатом закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, Правил адвокатської етики, невиконання та активної протидії виконанню рішень Ради адвокатів України та конференції адвокатів м. Києва від 8.10.2016 року, а також врахувала дестабілізуючі наслідки дисциплінарного проступку для роботи органів адвокатського самоврядування м. Києва.

Аналогічно адвокат Степ”юк, всупереч рішенням РАУ про відсутність статусу конференції у зборів адвокатів 7 жовтня 2017 року, дав згоду головувати на ній та бути обраним членом ради адвокатів м. Києва.

Дії адвоката Степ”юка щодо невиконання рішень Ради адвокатів України, порушення присяги адвоката України в частині дотримання верховенства права і законності, порушення Правил адвокатської етики, є триваючими , які розпочалися з моменту обрання його на посаду 7.10.2017 та продовжуються на даний час”, - ідеться у рішенні КДКА.

При цьому комісія встановила, що Степ”юк продовжує позиціонувати себе як член Ради адвокатів м. Києва та здійснювати дії, які суперечать закону, зокрема, надсилає до правоохоронних органів документи, які підписує як заступник голови ради адвокатів м. Києва.

В діях Степ”юка вбачається дисциплінарний проступок, який є триваючим, його дії вводять в оману адвокатів, які звертаються із заявами про внесення відомостей до ЄРАУ, щодо складання адміністративних протоколів та осіб, які бажають пройти стажування для отримання свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю”, - ідеться у рішенні КДКА.

Дисциплінарна палата при прийнятті рішення враховує факт триваючого неодноразового порушення адвокатом Степ”юком профільного закону, Правил адвокатської етики, невиконання та активну протидію виконанню рішень РАУ та конференції адвокатів м. Києва від 8.10.2016 року, а також дестабілізуючі наслідки його дій та блокування роботи Ради адвокатів м. Києва.

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 1083

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 2229

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 2501

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3254

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3118

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2153

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3150

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3478

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл