2 серпня відбулося силове захоплення приміщення НААУ. | НААУ

2 серпня відбулося силове захоплення приміщення НААУ.

Різне
14:04 Чт 02.08.18 16882 Переглядів
Версія для друку

2 серпня відбулося силове захоплення приміщення НААУ.

Об 11:45 до НААУ увійшла група мітингуючих на чолі з адвокатом Андрієм Мамалигою, за участю народних депутататів Євгена Дейдея та Степан Хмари

Приводом для цього стало засідання КДКА м. Києва, під час якого мав відбутися розгляд дисциплінарної скарги щодо Мамалиги. З 10:00 Мамалига розпочав пікет під офісом НААУ за участю представників добровольчих батальонів та радикальних організацій, священників та народних депутатів Дейдея та Хмари. Лунали заклики до зміщення керівництва НААУ, образи на адресу адвокатів як професії, а також до прийняття нового закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, проти якого виступають адвокати публічно.

У час, на який було призначено питання Мамалиги, він закликав усіх увійти до офісу НААУ та захистити Мамалигу.

При цьому поліція, яка була присутня, фактично дозволила захоплення офісу НААУ групою невстановлених осіб.

До кімнати, де відбувалося засідання, увійшов натовп орієнтовно зі 100 осіб і заблокував членів КДКА у залі.

Почалися крики і образи, звинувачення комісії у відсутності повноважень, Мамалига через гучномовець почав вимагати протоколи конференції адвокатів м. Києва 2016 року, посвідчення присутніх адвокатів. Через півтори години до зали була викликана швидка допомога.

Присутні при цьому представники поліції жодним чином не реагували на дії сторонніх осіб, натомість мітингувальники прикривалися присутністю народних депутатів та їхніх помічників, спекулювали участю родичів Небесної сотні та ветеранів АТО. На жаль, у цій провокації був використаний і народний депутат Степан Хмара, який почав виривати документи у адвоката Тетяни Гнатюк та ображати.

НААУ вважає, що такими діями група активістів організувала силове захоплення органів адвокатського самоврядування. Бездіяльність поліції пояснюється тим, що в цьому брав участь народний депутат від “Народного фронту” Дейдей, тієї самої політичної сили, представник якої очолює Міністерство внутрішніх справ.

НААУ звернеться до правоохоронних органів з приводу цієї безпрецедентної події.

Напередодні НААУ направила звернення до керівництва держави та послів Великої сімки та Євросоюзу, офісів Ради Європи та ОБСЄ з приводу руйнування конституційного інституту адвокатури в Україні шляхом силових акцій.

Популярні новини

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 811

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 947

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 960

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникає з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 3015

За кордоном

Використання ШІ стає безумовною перевагою у діяльності адвоката -…

Цього місяця у Сан-Дієго (США) Американська асоціація юристів (American Bar Association, АВА) провела щорічну весняну конференцію на тему «Оволодіння майбутнім: революціонізація вирішення спорів у динамічному світі».

14:19 Вт 30.04.24 2330

Самоврядування

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

12:42 Вт 30.04.24 2461

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 3427

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 6947

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл