Круглий стіл «Адвокатське самоврядування – шляхи удосконалення» | НААУ

Круглий стіл «Адвокатське самоврядування – шляхи удосконалення»

Дискусія
14:34 Ср 24.12.14 2315 Переглядів
Версія для друку

23 грудня 2014 року в м. Київ відбувся Круглий стіл на тему: «Адвокатське самоврядування – шляхи удосконалення». Захід проводився з метою обговорення найбільш актуальних питань адвокатського самоврядування, проблематики та шляхів її вирішення, узагальнення пропозицій нормативного урегулювання тощо. У роботі Круглого столу взяли участь близько 50 представників адвокатської спільноти тавищих і регіональних органів адвокатського самоврядування, а також представники Міністерства юстиції України та Адміністрації Президента України.

На заході обговорювалися, зокрема, наступні питання: тенденції розвитку адвокатури на шляху до створення монополії на представництво в судах, оподаткування адвокатської діяльності та різні актуальні питання адвокатського самоврядування (строки обрання на посади до органів адвокатського самоврядування, питання рейтингового голосування, тощо).

Кожен учасник заходу мав можливість висловити свою позицію з того чи іншого питання, що стосується удосконалення законодавства про адвокатуру та адвокатську діяльність, а в ході загального обговорення, результатом якого стало загальне погодження низки питань (зокрема, більшість учасників висловили згоду щодо необхідності монополізації представництва в судах та допуску до професії на загальних підставах, вдосконалення оподаткування адвокатської діяльності, зокрема надання адвокатам можливості обирати спрощену систему оподаткування, та висловилися проти ідеї укладання трудових договорів між адвокатами та адвокатськими об’єднаннями і бюро), було складено протокол проведення Круглого столу, який найближчим часом буде передано до Робочої групи при Адміністрації Президента України для врахування пропозицій адвокатської спільноти при розробці змін та доповнень до законодавства України про адвокатуру та адвокатську діяльність.

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 3992

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 5168

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 5409

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3422

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3221

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2196

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3185

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3509

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл