ССВЕ анонсує конкурс серед молодих адвокатів Європи | НААУ

ССВЕ анонсує конкурс серед молодих адвокатів Європи

Різне
11:06 Сб 23.06.18 2675 Переглядів
Версія для друку

У випуску інформаційного бюлетеня за травень висвітлено основні події в діяльності найбільшої професійної організації адвокатів Європи.

Зокрема, ідеться про підсумки пленарної сесії ССВЕ у Празі, конференцію "Майбутнє електронного судочинства в ЄС та нові технології в обслуговуванні судової системи" у Софії; надано кометарі ССВЕ до проектів документів Єврокомісії.

У бюлетені ССВЕ анонсує конкурс молодих адвокатів Академії європейського права. CCBE вважає, що цей конкурс представляє прекрасну можливість для нових членів національних та регіональних адвокатур які хочуть краще ознайомитись з функціонуванням європейського права.

Конкурс буде складатися з трьох раундів, в ході яких транснаціональні команди повинні продемонструвати свої юридичні вміння перед провідними адвокатами, що практикують європейське комерційне, кримінальне право, та захист прав людини. CCBE не тільки допомагав ERA в організації змагань, але також хотіла поділитися власних досвідом. З огляду на це, в якості члени жюрі братимуть участь як другий віце-президент, пан Ранко Пелікаріч, так і третій віце-президент, пані Маргарет Грэфін фон Гален.

Конкурс відбудеться 6-7 вересня 2018 року у м. Трір, Німеччина.

Повний текст перекладу CCBE Newsletter за травень

CCBE — міжнародна неприбуткова організація, заснована 1960 року. “Голос правничої професії”, який говорить від імені понад 1 мільйона адвокатів Європи, асоціацій адвокатів 45 країн. У грудні 2016 року Україна стала 11 членом ССВУ із статусом спостерігача. Про історію вступу НААУ до ССВЕ та переваги членства можна переглянути тут.

ССВЕ є визнаним представником адвокатури у відносинах з інституціями ЄС та Радою Європи, міжнародними організаціями по всьому світу. Через співпрацю з Європарламентом та Єврокомісією організація має вплив на розробку законодавства про адвокатуру та кримінальне і корпоративне законодавство, надає інформацію про зміни процедур у Європейському суді та ЄСПЛ.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 825

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 822

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 3693

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 6604

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8350

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 7582

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7309

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8666

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл