Відбулося розширене засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності | НААУ

Відбулося розширене засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності

Різне
16:58 Пн 06.11.17 1815 Переглядів
Версія для друку

Відбулося розширене засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. До участі у засіданні були запрошені члени Ради адвокатів та голова та члени КДКА м. Києва , голова Комітету з питань БПД, член Комітетів захисту прав адвокатів при радах адвокатів Київської, Рівненської та Одеської областей.

Темою засідання став проект змін до закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, який підготовлено без участі представників НААУ та навіть не надано для ознайомлення перед передачею до експертів Ради Європи та парламенту. На думку голови Комітету захисту прав адвокатів Ганни Боряк, така ситуація потребує не лише консолідації адвокатської спільноти, але і міжнародної реакції.

Знищується власне інститут адвокатури, і професія опиняється під загрозою, адже законопроект опрацьовується кулуарно і нічого доброго це нам не обіцяє. При цьому кількість порушень прав адвокатів зростає, і цей показник найбільший саме в Києві”, - сказала Ганна Боряк.

В режимі скайп-конференції у засіданні комітету взяли участь представники апаратів Міжнародного суду ООН, Європейського суду з прав людини, з якими деталізували домовленості, досягнуті під час візиту делегації НААУ до Страсбургу.

За підсумками засідання Комітет ухвалив резолюцію, в якій закликав не ухвалювати будь-яких змін до законодавства про адвокатуру без безпосереднього та всеосяжного обговорення з професійною спільнотою адвокатів.

Комітет звернувся до голови Національної асоціації адвокатів України Лідії Ізовітової із закликом інформувати міжнародну спільноту (в тому числі через закордонні представництва НААУ) щодо порушення прав адвокатів в України в т.ч. шляхом прийняття змін до законодавства, які звужують незалежність адвокатури України, а відтак зумовлюють порушення права на захист та справедливий суд.

Комітет також пропонує профільним комітетам Верховної Ради України провести парламентські слухання із залученням широкого кола осіб щодо порушення прав та гарантій адвокатської діяльності та доцільності та обґрунтованості внесення змін щодо законодавства про адвокатуру.

Резолюція Комітету захисту прав та гарантій адвокатської діяльності

Популярні новини

Сумна звістка

Пішла з життя голова РА Запорізької обл. Людмила Новосьолова

На 85-му році життя перестало битися серце голови Ради адвокатів Запорізької області Людмили Новосьолової.

12:02 Чт 03.10.24 1455

Привітання

Українська адвокатка отримала відзнаку Європейської федерації…

Європейська федерація адвокатур (Fédération des Barreaux d’Europe, European Bars Federation) відзначила діяльність члена Комітету НААУ з питань альтернативного врегулювання спорів Вікторію Поліщук. Її названо кращим професійним медіатором за її роботу у напрямі альтернативного врегулювання спорів.

11:16 Чт 03.10.24 1206

Видання

Бюлетень Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики…

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ підготував бюлетень за червень - вересень 2024 року.

10:23 Чт 03.10.24 1224

Законодавство

6 особливостей, які варто врахувати, змінюючи оподаткування у період…

Зміни до Податкового кодексу України заради підвищення бюджетних надходжень за рахунок нових вимог для бізнесу та фізичних осіб неминучі. Відповідний проект нещодавно був ухвалений за основу та активно готується до другого читання.

14:18 Ср 02.10.24 2352

Захист військових

Як військовослужбовцю виїхати за кордон під час воєнного стану

Після повномасштабного вторгнення багато чоловіків пішли до лав ЗСУ захищати Батьківщину, а їхні сімʼї - виїхали у безпечне місце за межі України. Чи може військовослужбовець провідати свою дружину і дітей за кордоном під час воєнного стану?

11:24 Ср 02.10.24 2634

Навчання

Можливості судово-медичної експертизи при проходженні ВЛК…

Судово-медична експертиза є дієвим способом захисту прав військоовозобов’язаних, а також інструментом, що забезпечує цілі проведення військово-лікарської експертизи в Збройних Силах України (якісний медичний огляд військовослужбовців, проведення призову, прийняття на військову службу).

17:08 Вт 01.10.24 2962

Законодавство

Пропуск строку оскарження рішень слідчого: чи існують обʼєктивні…

Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 КПК, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Але що робити, коли строк пропущений?

16:31 Вт 01.10.24 2562

Гарантії діяльності

Як адвокату подавати документи, коли вісить «Електронний суд»?

В останні декілька місяців почастішали випадки підвисання підсистеми «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС). Сервіс працює дуже повільно або сторінка недоступна. Що створює перешкоди адвокатській діяльності.

15:36 Вт 01.10.24 2775

Вестник:№ 9 вересень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл