НААУ та Українська академія медіації домовилися про співпрацю | НААУ

НААУ та Українська академія медіації домовилися про співпрацю

Різне
16:20 Чт 22.06.17 1793 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів України та Українська академія медіації домовилися про співпрацю.

Меморандум підписаний Головою НААУ Лідією Ізовітовою та президент Академії Тетяна Барабаш у рамках українсько-німецького форуму “Позасудове врегулювання спорів”.

Документ фіксує такі спільні цілі, як обмін досвідом та інформацією, сприяння поширенню в Україні медіації та альтернативних засобів регулювання конфліктів. Сторони докладатимуть зусиль для підвищення обізнаності адвокатів з метою підвищення їхньої кваліфікації з питань медіації та інших позасудових процедур вирішення спорів.

Реалізація цілей Меморандуму відбуватиметься через спільні проекти, програми та заходи, напрацювання пропозицій і рекомендацій щодо проектів законів та інших нормативно-правових актів, робочих навчальних та державних програм.

ДОВІДКОВО: УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ МЕДІАЦІЇ є громадським об’єднанням зі статусом юридичної особи, основною метою якого не є отримання прибутку. Спілка створена на основі спільності інтересів у сфері медіації для реалізації мети і завдань передбачених її Статутом, а також для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, а саме соціальних, культурних, економічних та інших інтересів.

Основною метою діяльності Української академії медіації є сприяння розвитку медіації в Україні як альтернативного (позасудового) методу вирішення спорів та підвищення рівня культури миру і злагоди в українському суспільстві.

Завдяки співпраці з європейськими організаціями, які є лідерами в області проведення медіації, Українська академія медіації володіє передовим досвідом європейських країн з цього питання, в тому числі щодо організації процесу впровадження медіації при судах.

 

 

Популярні новини

Дискусія

Судові справи, які сформували правовий ландшафт приватизації,…

Суди відіграють вирішальну роль у тлумаченні та застосуванні законів про приватизацію. І кілька гучних справ порушили питання справедливості і прозорості приватизаційних процесів.

16:27 Пн 30.09.24 1235

Дискусія

Практика ЄСПЛ мирного часу - не прецедент для українських судів?

Судова практика, яка нині формується через відступ України від зобов'язань за міжнародними договорами (Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права), викликає занепокоєння.

10:32 Пн 30.09.24 1916

Війна

Як отримати компенсацію за майно, пошкоджене внаслідок обстрілів

Масовані ракетні обстріли спричинили значні руйнування та пошкодження житла українців. Багато людей стикнулися з питанням: як отримати компенсацію за втрачене майно?

16:37 Пт 27.09.24 6366

Законодавство

Викрадення та несанкціонований відбір електроенергії: чи є різниця?

Відбір електричної енергії за відсутності укладеного та чинного договору про її постачання або у разі самовільного під’єднання до оператора системи пропонується позначати новим терміном «несанкціонований відбір електричної енергії», який уважатиметься правопорушенням на ринку.

10:34 Пт 27.09.24 5970

Гарантії діяльності

НААУ подасть заяви про злочини з приводу порушень прав адвокатів

Останнім часом почастішали звернення до Національної асоціації адвокатів України про порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності. В тому числі з боку службовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Деякі із фактів містять ознаки складу злочину.

16:44 Чт 26.09.24 9800

Cудова практика

Судова практика із земельних спорів: огляд рішень ВС

У липні – серпні 2024 року Верховний Суд ухвалив низку рішень у галузі земельного права. Огляд найбільш цікавих з них здійснили в Комітеті НААУ з питань аграрного, земельного та довкілевого права.

12:57 Чт 26.09.24 7611

Законодавство

Заборона вебсайтів: про умови і ризики попередили в НААУ

В Уряді вирішили підвищити рівень кіберзахисту і впровадити додаткові секторальні санкції, а саме: заборону використання програмних продуктів, походженням з підсанкціної країни, а також заборона доступу до електронних інформаційних ресурсів в Інтернеті.

11:32 Чт 26.09.24 7343

Законодавство

НААУ підтримує удосконалення арбітражного законодавства,…

У процесі застосування нових редакцій Цивільного процесуального і Господарського процесуального кодексів було виявлено низку прогалин і суперечностей, що стосуються питань альтернативного вирішення спорів.

12:13 Ср 25.09.24 7074

Вестник:№7-8 липень-серпень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл