Моніторинг медіа | НААУ

Моніторинг медіа

Різне
12:41 Пн 05.12.16 985 Переглядів
Версія для друку

“Закон і Бізнес”:  Адвокати пропонують обмежити малозначущий спір п'ятьма МЗП

Національна асоціація адвокатів України закликає Верховну Раду відхилити ініціативу щодо встановлення малозначущого спору на рівні одного мільйона гривень і запропонувала визначити такий поріг у п'ять мінімальних заробітних плат.

Про це ідеться у листі Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової до Голови Верховної Ради Андрія Парубія, передає видання «Закон і Бізнес». Посилання на джерело

“Закон і Бізнес”:  Адвокати просять звільнити Матіоса

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос своїм емоційним виступом в ефірі одного з телеканалів допустив «тиск на адвоката, поєднаний із публічним закликом до насильства». Така поведінка ставить під сумнів його відповідність займаній посаді.

Про це ідеться у відкритій заяві Національної асоціації адвокатів України до Генерального прокурора України, передає видання «Закон і Бізнес». Посилання на джерело

“ЮрЛіга”: НААУ приняли в Европу

Национальная ассоциация адвокатов Украины стала членом Совета адвокатских и юридических обществ Европы (ССВЕ).

Решение о предоставлении официального статуса самоуправляемой организации адвокатов Украины принято во время пленарного заседания ССВЕ 2 декабря. Посилання на джерело

“ЮрЛіга”:  НААУ предлагает ограничить малозначимые споры пятью МЗП

Включение в перечень малозначимых споров исков ценой до 1 млн грн вызвало критику Национальной ассоциации адвокатов Украины.

Председатель НААУ, САУ Лидия Изовитова обратилась к председателю Верховной Рады Андрею Парубию с просьбой отклонить законопроект № 5221 о внесении изменений в статью 10 Закона «О судоустройстве и статусе судей» относительно малозначимых споров в судах. Посилання а джерело

“Юрпрактика”:  НААУ обратилась с открытым заявлением к Генпрокурору в связи с высказываниями его зама об адвокатах

Национальная ассоциация адвокатов Украины выступила с заявлением (жалобой) относительно высказываний Главного военного прокурора Украины Анатолия Матиоса в эфире телеканала «112 Украина». В своем комментарии по видеодопросу Виктора Януковича он усомнился в профессионализме адвоката беркутовцев и воззвал к его человечности.

«Все что сегодня рассказывает так называемый защитник, не знаю его профессиональный уровень, беркутовцев, это просто плевок всем людям, которые видели кровь , три месяца подряд после февраля застилали всю Институтскую цветами ... Не знаю, он там был, не знаю, знает ли он, что такое кровь, но по-человечески, как говорил сегодня Генеральный прокурор, так как, я Украинец, я бы ему смазал очень хорошо в морду, чтобы он умылся ухой и почувствовал насколько это сладко терять родных ..... », - прокомментировал прокурор. Посилання на джерело

“Юрпрактика”:  НААУ стала членом ССВЕ

Национальная ассоциация адвокатов Украины стала членом Совета адвокатских и правовых сообществ Европы (ССВЕ). Решение о предоставлении официального статуса самоуправляемой организации адвокатов Украины принято во время пленарного заседания ССВЕ 2 декабря. Делегация в составе Председателя НААУ, САУ Лидии Изовитовой, заместителя Председателя САУ Валентина Гвоздия и председателя Комитета по международным связям Ивана Гречковского приняла участие в пленарном заседании и в работе комитета PECO, где представила информацию о текущем состоянии адвокатуры на Украине и деятельность органов адвокатского самоуправления. Посилання на джерело

“Юридична газета”: НААУ прийнято до ССВЕ

Національна асоціація адвокатів України стала членом Ради адвокатських та правничних товариств Європи (ССВЕ). Рішення про надання офіційного статусу самоврядній організації адвокатів України прийнято під час пленарного засідання ССВЕ 2 грудня.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НААУ, передає видання "Юридична Газета". Посилання на джерело

“Юридична газета”:  Юридичні асоціації звинувачують Матіоса у втручанні в адвокатську діяльність

Національна асоціація адвокатів просить Генпрокурора Юрія Луценка вирішити питання звільнення Головного військового прокурора Анатолія Матіоса у зв'язку з його образливими висловлюваннями в прямому ефірі на адресу одного з адвокатів у справі обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану п'яти екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут". Про це йдеться в заяві НААУ, передає видання "Юридична Газета". Посилання на джерело

“Юридична газета”:   НААУ закликає ВР відмовитися від встановлення розміру малозначущого спору в 1 млн грн.

Національна асоціація адвокатів України закликає Верховну Раду відхилити зміни до Закону “Про судоустрій та статус суддів”, якими пропонується встановити розмір малозначущого спору на рівні 1 млн. гривень.

Про це йдеться у листі Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової до Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Відповідні зміни передбачені законопроектом № 5221 “Про внесення змін до статті 10 Закону України “Про судоустрій та статус суддів”. В якому автори законопроекту пропонують встановити, що для малозначущих спорів менше 1 млн гривень не застосовується виключне право адвокатів на представництво інтересів у судах. При цьому до малозначущих віднесені будь-які немайнові спори. Посилання на джерело

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 384

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1547

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1829

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3069

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3100

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2141

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3142

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3477

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл