РАУ затвердила програму «Увіковічення пам'яті про адвокатів України» | НААУ

РАУ затвердила програму «Увіковічення пам'яті про адвокатів України»

Різне
13:00 Пн 19.09.16 1736 Переглядів
Версія для друку

Програма, запропонована керівником Науково-методичного Центру досліджень адвокатури і права Національної асоціації адвокатів України Іриною Василик, передбачає увіковічення пам’яті про українських адвокатів у архітектурі міст, роботі навчальних закладів, наукових установ, органів адвокатського самоврядування тощо, видання книжок з історії адвокатури, проведенння конкурсів та призначення іменних стипендій.

Завданням програми є дослідження історичних етапів та процесів становлення української адвокатури; внеску адвокатів – політиків, державних діячів, провідних вчених у становлення української державності, а також вивчення їхнього наукового доробку.

Програма передбачає такі напрями діяльності, як книговидання та наукові дослідження, проведення науково-практичних заходів (конференцій, круглих столів, симпозіумів тощо); встановлення меморіальних дощок, відкриття і забезпечення наочним матеріалом іменних аудиторій у вищих навчальних закладах, відкриття загальноосвітніх шкіл та гімназій імені адвокатів, облагородження могил адвокатів тощо; розробка і змістовне наповнення навчальної дисципліни «Історія адвокатури України», встановлення стипендій імені відомих адвокатів для учнів, студентів та молодих науковців тощо.

Результати роботи програми будуть популяризуватися через радіопередачі, конфренції, круглі столи та виставки архівних матеріалів, відкриття загальної он-лайн виставки; наукові публікації.

Також програмою передбачено проведення конкурсів серед стажистів та адвокатів; встановлення іменних адвокатських стипендій; підтримка розробок сучасних адвокатів у сфері мистецтва шляхом започаткування арт проектів.

Рішенням РАУ рекомендовано регіональним органам адвокатського самоврядування здійснювати фінансування процесу реалізації Національної програми, як одного із напрямків статутної діяльності органів Національної асоціації адвокатів України.

Національна програма «Увіковічення пам'яті про адвокатів України»

Популярні новини

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 1456

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 1427

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 1625

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 3074

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 3005

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 3017

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 2860

Видання

Опубліковано черговий номер Вісника НААУ за квітень 2024 року

Вісник НААУ за квітень 2024 року доступний на сайті.

16:57 Ср 01.05.24 115

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл