Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради адвокатів) | НААУ

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради адвокатів)

За кордоном
16:57 Пт 19.04.24 7512 Переглядів
Версія для друку

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

Про можливості використання урядових схем Великої Британії громадянами України розповіла адвокат Крістіна Бабіч-Касьянєнко під час вебінару на тему «Tax-Free Childcare – ефективний інструмент заощаджень для працюючих батьків і відшкодування вартості проїзду до медичних закладів Великої Британії», організованого представником НААУ в Шотландії, Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Олександром Чернихом.

Суть Tax-Free Childcare полягає у тому, що кожен працюючий українець у Великій Британії може отримувати додаткову фінансову допомогу на особистий онлайн акаунт у розмірі до £ 500 щомісяця протягом 3 місяців (у загальному розмірі до £ 2000 на рік) на кожну дитину, щоб допомогти з доглядом за дитиною віком від народження до 11 років або 16 років за наявності інвалідності (така допомога збільшується до £ 1000 щомісяця протягом 3 місяців, якщо дитина має інвалідність – до £ 4000 на рік).

Використовувати ці кошти можна для оплати приватних нянь, ясел, дошкільних закладів, позашкільних гуртків та ігрових кімнат. Єдиною умовою є те, що такий постачальник послуг з догляду за дітьми має бути зареєстрований у Tax-Free Childcare.

Заява про призначення такої грошової допомоги працюючим батькам подається одним із них в онлайн режимі шляхом відкриття облікового кабінету за посиланням.

При цьому необхідно мати:

• номер національного страхування з датю народження особи, яка подає заяву;

• номер національного страхування з датою народження партнера (за наявності);

• платіжну відомість, форму P60 або паспорт;

• свідоцтво про народження кожної дитини;

• документ із датою, коли заявник та його партнер (за наявності) почали останню роботу (це може бути приблизною датою за умови, що робота триває більше трьох місяців).

Протягом 10 днів така заява буде розглянута відповідним відділом та повідомлено заявнику.

У разі успішного затвердження заяви необхідним є підтвердження заявником права на участь у такій урядовій програмі щомісяця протягом 3 місяців шляхом заповнення простої опитувальної форми щодо працевлаштування та розміру заробітку.

Крім того, перебуваючи на території Великої Британії, громадяни України можуть отримати відшкодування розумних витрат на проїзд згідно зі схемою витрат на охорону здоров’я у разі направлення їх або їхніх дітей до лікарні чи іншого медичного закладу національної системи охорони здоров'я для проведення спеціалізованого лікування, діагностичних тестів лікарем, стоматологом або іншим медичним працівником первинної ланки.

Основними критеріями для отримання такого відшкодування є:

  • отримання пільг;
  • наявність направлення на спеціалізовану допомогу від медичного працівника до спеціаліста або в лікарню для наступного лікування чи тестів;
  • таке призначення має бути окремим візитом від прийому, коли було зроблено таке направлення.

Відповідно до законодавства Великої Британії не підлягають будь-якому відшкодуванню:

  • витрати на дорогу у разі відвідування когось у лікарні;
  • відвідування лікаря загальної практики, стоматолога чи іншого постачальника послуг первинної медичної допомоги для планових оглядів або інших послуг, таких як вакцинація чи скринінг раку шийки матки, оскільки вони виключені зі схеми;
  • невідкладна первинна медична допомога в неробочий час (з 18:30 до 20:00 у будні, вихідні та святкові дні).

Для отримання відшкодування вартості проїзду заявнику необхідно звернутися до касира або у разі його відсутності відповідальної особи з пакетом документів, що підтверджують такі витрати.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 745

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 716

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 777

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 723

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 2226

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 2452

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 2387

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 5204

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл