7 кроків до професії юриста у США (вебінар) | НААУ

7 кроків до професії юриста у США (вебінар)

За кордоном
10:21 Пт 01.03.24 5857 Переглядів
Версія для друку

На відміну від нашої країни, юрист у Сполучених Штатах Америки – це адвокат, який отримав кваліфікацію для юридичної практики та надає консультації або здійснює представництво у судових справах.

Процедуру набуття статусу юриста на прикладі штату Меріленд розглянула представник НААУ у цій країні Олена Калашник в ході вебінару циклу «Доступ до адвокатської професії за кордоном».

Вона розповіла, що навчання на юриста триває близько семи років. Бакалавр (4 роки навчання) має закінчити юридичний факультет і отримати ступінь доктора юриспруденції (J.D.), що передбачає ще три роки навчання. Втім, якщо іноземний адвокат підтвердить свою освіту в США, то час навчання може скоротитися на 4 роки. Тобто з наявністю підтвердженої освіти за кордоном залишиться лише 3 роки навчання в юридичній школі. В окремих випадках може бути достатнім навчання на LLM-програмі.

У Меріленді набуття статусу юриста передбачає 7 кроків:

1. Отримання ступеня бакалавра. Рада юридичних екзаменаторів штату дотримується вимог Американської асоціації юристів (ABA) щодо переддипломної юридичної освіти, необхідної для вступу до юридичної школи, затвердженої ABA. Щоб почати процес і стати юристом, особа має отримати ступінь бакалавра в акредитованому університеті.

2. Початковий професійний досвід. Після навчання на бакалавраті особа може розглянути можливість отримання початкового досвіду роботи в юридичній галузі. Чимало посад, наприклад паралігал, помічник юриста чи секретар, доступні для випускників із відповідними ступенями. Ці посади дозволяють особі ознайомитися з робочим середовищем юристів, отримати цінні навички та вирішити, чи зацікавлені вони в юридичній кар’єрі.

3. Тест LSAT. Щоб бути прийнятим до юридичної школи, схваленої ABA, особа повинна спершу пройти платний вступний тест, який триває півдня і проводиться чотири рази на рік у центрах тестування по всьому світу (онлайн/офлайн). LSAT – це складний іспит на здатності ситуаційного аналізу та критичного мислення. Вебсайт LSAT пропонує безкоштовні матеріали для учасників тестування, які допоможуть їм підготуватися до іспиту, включаючи зразки запитань із відповідями та поясненнями.

4. Навчання у юридичній школі. Після LSAT особа може подати заявку в юридичні школи в Меріленді або в інші штати. Юридичні школи можуть враховувати середній бал бакалаврату, бали LSAT, TOEFL, професійний досвід і досвід волонтерства при визначенні вступного статусу особи. Юридичні школи є конкурентоспроможними, але по всій країні є багато таких, до яких можна вступити без ідеальних балів і оцінок LSAT. У школі особа може присвятити час вивченню юридичної професії та набуттю практичного досвіду роботи з юридичними справами. Багато шкіл зосереджуються на базовій юридичній теорії протягом першого року, а потім охоплюють більш складні теми в наступному році. Часто останній семестр присвячений підготовці до адвокатського іспиту.

Також Державна комісія юридичних екзаменаторів має право на власний розсуд відмовитися від стандартної освітньої вимоги для заявників, які отримують свій перший юридичний ступінь (J.D. або еквівалент) у юридичній школі за межами США та тих, хто є адвокатами в юрисдикції за межами США і отримав ступінь магістра права (LLM) з акредитованої юридичної школи Американської асоціації юристів.

5. Єдиний іспит адвокатів (UBE). Далі необхідно скласти іспит, в ході якого перевіряються знання законів штату та федерального законодавства, прикладів, адміністративного права, професійної відповідальності та етики. UBE складається з  мультиштатного іспиту на адвоката (MBE), мультиштатного іспиту з есе (MEE) та мультиштатного іспиту на успішність (MPT). MBE триває шість годин і складається з 200 запитань із варіантами відповідей. MPT складається з двох 90-хвилинних іспитів на основі навичок. MEE складається з шести 30-хвилинних есе.  Крім цього, у Меріленді складається MPRE (кваліфікаційний іспит із професійної відповідальності) –двогодинний іспит із 60 запитаннями з вибором відповідей, який проводиться тричі на рік.

6. Присяга. Не пізніше ніж через 24 місяці після того, як апеляційний суд перевірить звіт ради про результати іспиту, особа повинна скласти присягу на відкритому судовому засіданні в Апеляційному суді штату Меріленд, щоб отримати ліцензію на практику в штаті. Особа повинна сплатити мито в канцелярії апеляційного суду за виготовлення свідоцтва про допуск до адвокатури, яке отримає після церемонії. Після вступу в адвокатуру особа можете займатися юридичною практикою будь-де в Меріленді.

7. Атестація за юридичною спеціальністю. Багато фірм віддають перевагу тим, хто має сертифікат за юридичною спеціальністю, наприклад право охорони здоров’я, нерухомість, цивільне, кримінальне та сімейне право, а також захист інтересів інвалідів із соціального забезпечення тощо.

Коли адвокат визначився із сферою роботи, його може найняти компанія або такий адвокат може працювати як самозайнятий адвокат.

Незалежно від того, який тип юридичної спеціальності особа обрала, багато роботодавців і клієнтів очікують, що адвокати будуть експертами в цій галузі. Знайти вакансії можна на популярних сайтах пошуку роботи в США або відвідувати заходи з нетворкінгу.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 2062

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 5700

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8178

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 7562

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7263

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8621

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 6916

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 6533

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл