Ірина Василик провела майстер-клас для викладачів та студентів Київського університету права НАН України з історії адвокатури та правил адвокатської етики | НААУ

Ірина Василик провела майстер-клас для викладачів та студентів Київського університету права НАН України з історії адвокатури та правил адвокатської етики

Етика
16:08 Вт 07.03.23 1786 Переглядів
Версія для друку

Проректор Вищої школи адвокатури, керівник Центру досліджень адвокатури і права НААУ Ірина Василик провела майстер-клас для Київського університету права Національної академії наук України.

Захід відбувся 2 березня 2023 року за ініціативи доцента КУП НАНУ Савки Олександра Івановича, за участі викладачів та студентів 2 курсу денної форми навчання.

«Робота із вищими навчальними закладами завжди була пріоритетною для Центру досліджень адвокатури і права, оскільки саме там формується нове покоління юристів, майбутніх адвокатів, які повинні усвідомлювати роль і значення адвокатури, як правового інституту, генезу його розвитку, знати найяскравіших його представників і їхню роль у процесі українського державотворення. На своїх теренах наш народ має достатньо знань, мудрості і бажання для побудови розвинутої, демократичної і правової держави, запорукою чого є молодь і її сумлінне навчання та здатність вчасного використання можливостей сьогодення», - наголосила доповідач.

В ході зустрічі відбулося жваве обговорення питань порівняння інституту адвокатури вітчизняних та європейських реалій, зокрема, участі українських адвокатів в зарубіжній правовій системі, їх залучення у професійну діяльність інших країн у зв’язку із вимушеною евакуацією й питання одночасного збереження статусу українського адвоката.

Окрема увага була приділена правилам адвокатської етики, зокрема, роботі українських адвокатів з іноземними колегами, що викликало особливий інтерес у слухачів. Студенти та викладачі ознайомилися із новітніми науковими дослідженнями у галузі історії адвокатури, а також отримали цінні поради щодо співпраці із НААУ.

«Формат різних форм співпраці із ВНЗ юридичного спрямування й надалі залишатиметься у полі зору діяльності Центру досліджень адвокатури і права. Така співпраця сприяє поєднанню теорії і практики, які повинні бути нероздільні, залученню професорсько-викладацького складу та студентства до досліджень історії і розвитку інституту адвокатури, збереження його традицій, формуванню високої якості молодого покоління правників і адвокатів», - переконана Ірина Василик.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 1942

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 5638

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8122

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 7562

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7260

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8616

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 6912

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 6532

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл