Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів у м. Ужгород | НААУ

Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів у м. Ужгород

Різне
11:40 Пн 27.07.15 1914 Переглядів
Версія для друку

25 липня 2015 року в м. Ужгород відбувся семінар Національної асоціації адвокатів України з підвищення кваліфікації адвокатів, організований за підтримки Ради адвокатів Закарпатської області. Семінар відвідало близько 150 адвокатів. Семінар був присвячений актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, практиці Європейського суду з прав людини, питанням адвокатської етики, історії адвокатури тощо.

Семінар відкрив Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, який привітав доповідачів, учасників семінару та його організаторів і побажав всім плідної роботи на семінарі.

У роботі семінару взяли участь та виступили відповідно до програми заходу наступні доповідачі: Олександр Дроздов - Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України, адвокат, к.ю.н., доцент; Павло Луцюк – член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, к.ю.н., адвокат; Юрій Грабовський - Заступник Голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, адвокат; Богдан Пошва – суддя Верховного суду України, заслужений юрист України; Ірина Василик – к.і.н., доцент, керівник Науково-методичного центру досліджень адвокатури і права при НААУ, керівник Проекту «Історія адвокатури України»; Діана Назаренко – адвокат; Тарас Ламах – Голова Комітету захисту професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ; та Ярослав Зейкан – Голова Комітету законотворчих ініціатив з питань адвокатської діяльності НААУ.

Семінар викликав значний інтерес з боку учасників, а також жваву дискусію між учасниками та доповідачами. По результатах проведення семінару всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.


Посилання

ЗМІ про семінар з підвищення кваліфікації у м. Ужгород

Популярні новини

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 361

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 370

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 462

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 452

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 1960

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 2172

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 2124

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 5046

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл