Заява НААУ щодо неетичної поведінки директора Координаційного центру з надання правової допомоги | НААУ

Заява НААУ щодо неетичної поведінки директора Координаційного центру з надання правової допомоги

Різне
18:05 Пн 22.06.15 7339 Переглядів
Версія для друку

НААУ звертається до всіх адвокатів України, керівників органів адвокатського самоврядування, Міністра Юстиції України та всіх зацікавлених осіб із заявою щодо неприпустимості публічних висловлювань адвоката, директора Координаційного центру з надання правової допомоги, які руйнують повагу суспільства до інституту адвокатури в державі.

15 червня 2015 року в приміщенні Верховного Суду України відбулася Конференція на тему: «Судова реформа: стратегічне планування та подальші кроки», на якій директор Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги виступив із доповіддю «Адвокатура та безоплатна правова допомога: шляхи реформування» та поширив інформацією, яка не відповідає дійсності і містить ознаки неповаги до професії адвоката України її сутності та громадського призначення. Із матеріалами можна ознайомитись нижче.

Крім того на сайті Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги розміщено таку інформацію.

Свідоме поширення директором Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги Міністерства Юстиції України думки про нібито неспроможність сучасної адвокатури України здійснювати заходи по наданню безоплатної правової допомоги населенню має на меті створення контрольованої державної адвокатури та знищення її незалежності. Існування в Україні незалежної, самоврядної адвокатури було однією із обов’язкових умов для прийняття України до Ради Європи та укладення угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Просимо адвокатів прийняти дану інформацію до відома, обговорити її із колегами на місцях та висловити свою активну позицію.

Матеріали

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1942

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3222

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4631

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4889

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6335

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13697

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11035

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11076

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл