З’їзд адвокатів обрав Гречківського та Маловацького членами Вищої ради правосуддя | НААУ

З’їзд адвокатів обрав Гречківського та Маловацького членами Вищої ради правосуддя

Самоврядування
21:25 Пт 15.02.19 6477 Переглядів
Версія для друку

З’їзд адвокатів України обрав Павла Гречківського та Олексія Маловацького членами Вищої ради правосуддя.

За Гречківського проголосували 161 делегат із 178, які брали участь у голосуванні.

За Маловацького проголосували – 142 голоси.

До  бюлетеню був також включений адвокат Тарас Будз, який був обраний делегатом зїзду від Тернопільської області. Він отримав 36 голосів.

Кандидати Євген Огарков та Наталя Алпатьєва не потрапили до бюлетеню, оскільки у відкритому голосуванні не набрали необхідних 20% підтримки делегатів з’їзду для включення до бюлетеню. Делегати з’їзду включаються до бюлетеня автоматично.

Вища рада правосуддя направила до з’їзду адвокатів результати спеціальної перевірки кандидатів. Перешкод для обрання до ВРП не було встановлено для жодного кандидата.

Інститут держави і права імені Корецького, Інститут законодавства Верховної Ради надали наукові висновки, відповідно до яких пояснили, що обмеження для обрання до ВРП обиратися двічі поспіль встановлено для членів ВРП, які були обрані до цього органу після набуття чинності закону «Про Вищу раду правосуддя». Таким чином, зїзд адвокатів вперше обрав своїх представників на основі нового законодавства, прийнятого в ході реалізації судової реформи.

Популярні новини

Анонс

Про нові правила фінмоніторингу у ЄС розповідають адвокатам ELF та CCBE

У Європейському Союзі завершується робота над пакетом змін з питань фінансового моніторингу. Тож незабаром наберуть чинності оновлені правила запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Чого слід чекати?

14:54 Вт 16.04.24 285

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 1895

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 1904

Законодавство

Адвокати знайшли юридичний ляп в останніх змінах до КПК

Через помилки у юридичній техніці, що були допущені під час внесення чергових змін до Кримінального процесуального кодексу, можуть порушуватися права осіб, що тримаються в установах попереднього ув’язнення або виконання покарань.

13:32 Пн 15.04.24 2086

Законодавство

Якщо строк розслідування закінчився, справа має бути закрита, -…

Міністерство юстиції в рамках приведення законодавства до стандартів ЄС опрацьовує ідею скасування однієї з підстав закриття кримінального провадження, а саме - закінчення строку досудового розслідування. У НААУ попереджають про порушення прав підозрюваного.

15:52 Пт 12.04.24 6901

Дискусія

Підготовче судове засідання: поради адвокатам

Щодня відбуваються десятки підготовчих судових засідань у кримінальних справах, в абсолютній більшості яких беруть участь адвокати. Принципово важливим є те, щоб кожен захисник, який залучається до підготовчого судового засідання, усвідомлював значення такої стадії процесу та вмів ефективно підготувати себе та клієнта до участі в ньому.

16:41 Чт 11.04.24 8633

За кордоном

Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар)

Громадяни України, які через війну тимчасово перебувають в Північній Ірландії, можуть записатися на прийом до консульських установ в межах консульського округу в місті Единбург. Там надаються послуги з оформлення паспортного документа, реєстрації народження дитини, продовження дії паспорта та отримання проїзного документа для повернення в Україну.

13:26 Чт 11.04.24 7815

Законодавство

Місцеве самоврядування: огляд останніх законодавчих новел

З жовтня 2023 року по березень 2024 року розроблено та прийнято велику кількість законодавчих актів, що стосуються вирішення стратегічних завдань державних органів та органів місцевого самоврядування. Більшість з них пов’язані з подоланням наслідків воєнних дій в Україні.

11:34 Чт 11.04.24 6642

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл