Центр досліджень адвокатури і права підготував календар на 2019 рік "Адвокати-творці Соборної України" | НААУ

Центр досліджень адвокатури і права підготував календар на 2019 рік "Адвокати-творці Соборної України"

Різне
11:38 Ср 19.12.18 1450 Переглядів
Версія для друку

У 2019 році Україна вшановує 100-річчя об’єднання українських земель в єдину державу. Як свідчать історичні факти, саме адвокати усіх регіонів стали рушіями державотворчих процесів, вели переговори, юридично виписували державницькі акти, здійснювали правничу та організаційну підготовку об’єднання Сходу і Заходу, і, зрештою, проголошували незалежність і соборність України.

З нагоди цієї історичної дати Центр адвокатури і права при НААУ підготував календар на 2019 рік «Адвокати-творці Соборної України». календар видано накладом 500 примірників. Автор ідеї – керівник Центру досліджень адвокатури і права Ірина Василик. Текст біографій, підбір ілюстрацій здійснили Центр досліджень адвокатури і права та Галина Басара-Теліщак, літературна редакція Тетяни Шептицької.

Календар містить фотографії та біографічні довідки про адвокатів, які зробили внесок у становлення української державності в один з найбільш драматичних періодів нашої історії. На сторінках календаря розміщені фотоскани архівних документів, фотографії ключових подій, які відбувалися в Україні у часи Визвольних змагань. 

Знаково, що саме адвокатура дала Україні три президенти – Євгена Петрушевича, Андрія Лівицького і Степана Витвицького. Адвокати очолювали уряди та міністерства, запроваджували реформи, формували виконавчу і законодавчу та судову вертикаль. Саме адвокати, президенти Української Народної Республіки на еміграції, зберегли усі атрибути державності, які 22 серпня 1992 року передав Президенту України Леоніду Кравчуку останній Президент УНР в екзилі Микола Плав’юк.

«Ми повинні знати історію своєї професії, шанувати тих адвокатів, які стояли на чолі держави, цінувати їхній внесок в історію України і розуміти, що й сьогодні на інститут адвокатури покладено основні надії щодо збереження професійної і державної незалежності, захисту прав людини і громадянина», - говориться у вступному слові Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової.

Детально про роль адвокатів у Соборності Української держави  можна прочитати у статті керівника Центру досліджень адвокатури і права Ірини Василик.

Популярні новини

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 592

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 561

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 635

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 606

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 2110

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 2333

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 2273

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 5137

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл