У Києві здійснено напад на адвоката Олену Дроздову | НААУ

У Києві здійснено напад на адвоката Олену Дроздову

Різне
17:15 Пт 14.12.18 12077 Переглядів
Версія для друку

14 грудня 2018 року за адресою: м. Київ,  вул. Амосова, 1/34 під час проведення слідчих процесуальних дій працівниками Національної поліції було здійснено напад на адвоката Олену Дроздову  у зв’язку із діяльністю по наданню правової допомоги та завдано їй тілесних ушкоджень.

Про ці події повідомлено Комітет захисту прав адвокатів при НААУ та Раду адвокатів м. Києва.

Орієнтовно з 12:00 адвоката Олену Дроздову продовжують протиправно утримувати у приміщенні, не допускаючи до неї представників РАР та Комітету.

Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ заявляє, що вказані злочинні дії представників правоохоронного є порушенням Конституційних гарантій здійснення адвокатської діяльності, Європейської конвенції захисту прав людини, Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та містять ознаки складу злочинів за рядом статей Кримінального Кодексу України.

Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ, звертається до керівництва Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, керівництва Національної поліції з вимогою негайно вжити заходів спрямованих на припинення злочинних дій правоохоронців та притягнення винних до відповідальності згідно із Законом.

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 354

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 558

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 836

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2107

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3446

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7948

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7459

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8391

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл