НААУ та МЗС уклали Меморандум про співробітництво | НААУ

НААУ та МЗС уклали Меморандум про співробітництво

Різне
16:44 Чт 29.11.18 4304 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів України та Міністерство закордонних справ України уклали Меморандум про співробітництво.

Документ підписали Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова та міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Відтепер адвокати України спільно з дипломатами працюватимуть над популяризацією нашої держави закордоном, налагодженням та посиленням ділових і культурних контактів, а також, що найважливіше, здійснюватимуть скоординований захист прав та інтересів українців закордоном. 

На основі Меморандуму передбачається активне залучення до роботи українців-адвокатів, що проживають в інших країнах і виявляють небайдужість до співвітчизників.

Документом визначено такі напрями співробітництва, як організація та проведення заходів, спрямованих на підвищення інтересу іноземних держав, їх юридичних та фізичних осіб до взаємодії з Україною, зокрема, здійснення інвестицій в економіку України; співробітництво (в тому числі через мережу представництв Національної асоціації адвокатів України) щодо презентації на міжнародній арені адвокатури України, інтеграції української правничої спільноти в європейський простір, сприяння у налагодженні міжнародних зв’язків та обміну досвідом між національними асоціаціями адвокатів різних країн та іншими міжнародними правозахисними, правничими організаціями. Сторони докладатимуть спільних зусиль для підвищення рівня обізнаності громадян України, іноземців та осіб без громадянства в Україні та за кордоном щодо законодавства України та іноземних держав, дій у проблемних ситуаціях.

Меморандум передбачає обмін інформацією щодо можливості залучення іноземних або вітчизняних фахівців із питань адвокатського захисту.

“Як відомо, протягом останніх двох років НААУ активно розбудовує мережу своїх іноземних представництв закордоном, яких станом на сьогодні уже більше 30 по всьому світу. З підписанням Меморандуму робота НААУ та Комітету з міжнародних зв”язків по просуванню інтересів України та захисту українців під час перебування їх закордоном стане ще ефективнішою.

Громадяни, які планують відвідувати інші країни, відтепер в разі виникнення проблем ви можуть розраховувати не тільки на дипломатичні установи України, а й на вітчизняних адвокатів. Перелік діючих представництв НААУ закордноном - за цим посиланням. 

НААУ закликає до співпраці українських адвокатів, які проживають в інших країнах

Меморандум про співробітництво між НААУ та МЗС

 

Популярні новини

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 801

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 5812

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 7032

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 6618

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3595

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3341

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2268

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3353

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл