Благодійна акція НААУ приурочена Дню адвокатури | НААУ

Благодійна акція НААУ приурочена Дню адвокатури

Підтримка
19:31 Чт 18.12.14 1564 Переглядів
Версія для друку

18 грудня 2014 року у приміщенні читальної зали Національної парламентської бібліотеки України відбулася благодійна акція Національної асоціації адвокатів України, приурочена до святкування Дня адвокатури.

Урочиста частина заходу була ознаменована врученням відзнак, подяк та нагород адвокатам, які за останній рік зробили значний внесок у розбудову адвокатури України. Окремо були відзначені ті адвокати, які по-геройськи мужньо та достойно захищають територіальну цілісність української держави на території проведення АТО.

У своєму слові заступник Голови РАУ Валентин Гвоздій, подякував всім небайдужим адвокатам, які долучилися власними внесками до наповнення Благодійного фонду НААУ, який надає матеріальну та фінансову підтримку нужденним адвокатам. Зазначив, що рішенням Наглядової Ради Благодійного фонду НААУ за пропозиціями голів рад адвокатів регіонів грошову допомогу надано 17-ти нужденним адвокатам.

Особливо Валентин Гвоздій наголосив на вагомості допомоги, отриманої від Секретаря РАУ Павла Гречківського, грошовий вклад якого у благодійництво складає понад 60 тисяч гривень, Голови Ради адвокатів Київської області Петра Бойка, Голови ВРКА Ольги Дмитрієвої та Члена РАУ Тараса Будза.

Також на заході відбулася презентація першого видання Нарисів з історії адвокатури України. Керівник Науково-методичного Центру досліджень історії адвокатури і права при НААУ Ірина Василик виступила із доповіддю про становлення інституту адвокатури на українській землі. Після презентації книги Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова повідомила про рішення НААУ подарувати 50 примірників цих книжок до бібліотеки, щоб максимальна кількість читачів мала можливість знайомитися із цим значним напрацюванням.

Для загального використання до бібліотечних фондів Лідія Ізовітова передала видані НААУ комплекти методичних рекомендацій за різними галузями права. Отримала усі видання заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Галина Кириченко. Крім того, від сьогодні оформлена підписка на періодичне видання Вісник НААУ для бібліотеки, що надасть можливість слідкувати за новинами адвокатури не тільки адвокатському середовищу, але й усім бажаючим.

Присутні на святковому заході мали змогу насолодитися вишуканим звучанням класичної музики у виконанні струнного квінтету Національного академічного оркестру народних інструментів, якому НААУ висловлює щиру подяку за благодійний виступ.

Популярні новини

Дискусія

Як діяти, коли орган опіки і піклування не надсилає письмовий…

Сімейний кодекс України покладає, в тому числі на орган опіки та піклування, обов'язок подати письмовий висновок щодо розв'язання спору. Проте не рідко державний орган ігнорує це зобов’язання.

15:23 Пт 17.05.24 1311

Етика

Валентин Гвоздій: Чому адвокат не може свідчити проти свого клієнта

Коли адвокат без згоди клієнта розголошує довірену йому інформацію (наприклад, аби досягти угоди у кримінальному провадженні і зменшити собі покарання), це містить ознаки дисциплінарного правопорушення.

13:52 Пт 17.05.24 1395

Законодавство

На автотранспорті пропонується запровадити контрольні закупівлі -…

Сьогодні в держави відсутні дієві інструменти для контролю за ринком автомобільних пасажирських перевезень. Чимало послуг надаються з порушенням закону в частині оплати. Задокументувати рух грошей або регулярність надання послуг на маршруті досить складно.

18:43 Чт 16.05.24 2556

Дискусія

Проблеми повернення земельних ділянок у державну власність…

У спорах про повернення земельних ділянок у державну власність сформувалась судова практика, коли нерідко порушуються права власників цих земель. Як цього уникнути – досліджували під час круглого столу адвокати та судді.

16:18 Чт 16.05.24 2931

Навчання

Як правильно подати електронний доказ - матеріали вебінару

Як і всі інші галузі, судочинство сьогодні зазнає відчутних змін у напрямі цифровізації процесів. Зокрема, стало можливим використання електронних доказів. Як правильно подати електронні докази, щоб їх прийняв суд?

11:12 Чт 16.05.24 3739

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 6478

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 4644

Гарантії діяльності

У прагненні дістатися до адвокатської таємниці слідчий ігнорував…

Попри відсутність дозволу суду на вилучення ноутбука і смартфона адвоката, слідчий під час обшуку все ж зробив це. Навіть коли слідчий суддя потім не дозволив арештовувати ці гаджети, їх відмовилися повертати власнику. У ситуацію втрутилася Національна асоціація адвокатів України.

13:43 Вт 14.05.24 5016

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл