Благодійна акція НААУ приурочена Дню адвокатури | НААУ

Благодійна акція НААУ приурочена Дню адвокатури

Підтримка
19:31 Чт 18.12.14 1604 Переглядів
Версія для друку

18 грудня 2014 року у приміщенні читальної зали Національної парламентської бібліотеки України відбулася благодійна акція Національної асоціації адвокатів України, приурочена до святкування Дня адвокатури.

Урочиста частина заходу була ознаменована врученням відзнак, подяк та нагород адвокатам, які за останній рік зробили значний внесок у розбудову адвокатури України. Окремо були відзначені ті адвокати, які по-геройськи мужньо та достойно захищають територіальну цілісність української держави на території проведення АТО.

У своєму слові заступник Голови РАУ Валентин Гвоздій, подякував всім небайдужим адвокатам, які долучилися власними внесками до наповнення Благодійного фонду НААУ, який надає матеріальну та фінансову підтримку нужденним адвокатам. Зазначив, що рішенням Наглядової Ради Благодійного фонду НААУ за пропозиціями голів рад адвокатів регіонів грошову допомогу надано 17-ти нужденним адвокатам.

Особливо Валентин Гвоздій наголосив на вагомості допомоги, отриманої від Секретаря РАУ Павла Гречківського, грошовий вклад якого у благодійництво складає понад 60 тисяч гривень, Голови Ради адвокатів Київської області Петра Бойка, Голови ВРКА Ольги Дмитрієвої та Члена РАУ Тараса Будза.

Також на заході відбулася презентація першого видання Нарисів з історії адвокатури України. Керівник Науково-методичного Центру досліджень історії адвокатури і права при НААУ Ірина Василик виступила із доповіддю про становлення інституту адвокатури на українській землі. Після презентації книги Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова повідомила про рішення НААУ подарувати 50 примірників цих книжок до бібліотеки, щоб максимальна кількість читачів мала можливість знайомитися із цим значним напрацюванням.

Для загального використання до бібліотечних фондів Лідія Ізовітова передала видані НААУ комплекти методичних рекомендацій за різними галузями права. Отримала усі видання заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Галина Кириченко. Крім того, від сьогодні оформлена підписка на періодичне видання Вісник НААУ для бібліотеки, що надасть можливість слідкувати за новинами адвокатури не тільки адвокатському середовищу, але й усім бажаючим.

Присутні на святковому заході мали змогу насолодитися вишуканим звучанням класичної музики у виконанні струнного квінтету Національного академічного оркестру народних інструментів, якому НААУ висловлює щиру подяку за благодійний виступ.

Популярні новини

Взаємодія

Литва вивчає досвід української адвокатури, набутий під час війни

Схоже, у Литві серйозно ставляться до потенційних загроз, що йдуть з боку агресивного сусіда. Разом із установленням на кордоні захисних інженерних споруд, там також цікавляться досвідом організації роботи інститутів суспільства в умовах воєнного стану.

16:36 Пт 06.09.24 4065

Дискусія

«Національний кешбек» в обмін на чутливі дані: що не так з урядовою…

Уряд України запустив програму "Національний кешбек", яка обіцяє повертати українцям 10% від вартості придбаних вітчизняних товарів. Це має стимулювати попит на продукцію місцевих виробників і зміцнити національну економіку. Але чи все так безхмарно?

11:22 Ср 04.09.24 7488

Захист військових

З чого складається грошове забезпечення військовослужбовця

Сьогодні українські військові ризикують життям і здоров'ям, захищаючи державу від зовнішнього агресора. Тому вони як ніхто інший заслуговують на належну винагороду. Крім іншого, адекватне грошове забезпечення підвищує моральний дух військовослужбовця і мотивацію до служби.

17:29 Вт 03.09.24 8321

Cудова практика

Суд - не абстрактний орган. Правила заповнення ордеру нагадав ВС

Ордер про надання правничої допомоги має містити назву органу, в якому адвокатом надається така допомога. При цьому в ордері має бути зазначено не абстрактний орган, а конкретна назва такого органу чи групи органів, зокрема судових органів.

12:35 Вт 03.09.24 8840

Законодавство

Чи на часі зміна підходів притягнення бізнесу до кримінальної…

Інститут кримінальної відповідальності юридичних осіб, запроваджений у 2014 році, неефективний. Наприклад, перелік санкцій, які можуть бути застосовані до бізнесу, досить обмежений і вони є незбалансованими.

11:23 Пн 02.09.24 9936

Видання

Публікуємо черговий номер Вісника НААУ за липень-серпень 2024 року

Вісник НААУ за липень-серпень 2024 року доступний для перегляду на сайті.

17:49 Пт 30.08.24 346

Дискусія

Велика приватизація: сподівання на повне розблокування процесу

Попри вкрай складну економічну ситуацію, спричинену війною, Україна вимагає дієвих підходів до відновлення економіки. І приватизація є одним із ключових джерел наповнення бюджету та перетворення неефективних державних активів на дієздатні підприємства, що створюють робочі місця та забезпечують податкові надходження.

16:38 Пт 30.08.24 9293

Cудова практика

Обчислення вислуги років за участь в операціях Миротворчих Сил:…

Час служби у складі Миротворчих Сил ООН військовослужбовцям Збройних Сил України зараховується до вислуги років для призначення пенсій на пільгових умовах: один місяць служби за три місяці.

14:28 Пт 30.08.24 8118

Вестник:№7-8 липень-серпень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл