НААУ звернулася до Федеральної палати адвокатів РФ щодо належного захисту адвоката Кіяшка | НААУ

НААУ звернулася до Федеральної палати адвокатів РФ щодо належного захисту адвоката Кіяшка

Гарантії діяльності
10:47 Вт 03.07.18 7556 Переглядів
Версія для друку

25 червня 2018 року до голови НААУ звернувся адвокат Ігор Кіяшко, який перебуває під арештом у Російській Федерації за звинуваченнями у вчиненні кримінального злочину.

11 квітня 2018 року українського адвоката було звинувачено у вчиненні шпіонажу на користь України, 10 квітня — затримано працівниками ФСБ. Сам Ігор Кіяшко усі звинувачення проти себе категорично заперечує.

19 червня 2018 року для здійснення захисту Ігор Кияшко уклав договір про правову допомогу з адвокатом Євгеном Губіним. Проте, слідчі УФСБ по Нижегородській області не допускають адвоката до здійснення захисту, а слідчі дії з громадянином України проводили у присутності адвоката за призначенням, від послуг якого Кіяшко відмовився.

До голови представництва НААУ в Росії Іллі Новікова звернувся адвокат Євген Губін, який повідомив про те, що до цього часу не може отримати доступу до документів у цій справі і встановити контакти із слідчим. На думку Губіна, заступник начальника слідчого відділу УФСБ умисно вчиняє всі дії для того, щоб не допустити адвоката до здійснення захисту громадянина України у цій справі.

НААУ як єдина професійна організація адвокатів України докладатиме всіх зусиль для забезпечення дотримання прав та гарантій українського адвоката у рамках кримінального провадження у Росії та його захисту від несправедливих звинувачень. Для цього наразі Голова НААУ Лідія Ізовітова направила до Федеральної палати адвокатів Російської Федерації звернення з приводу необхідності усунути порушення прав захисника Губіна та забезпечити здійснення ним адвокатської діяльності без перешкод з боку правоохоронних органів.

 

 

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 705

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 886

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 1157

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2419

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3455

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7957

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7463

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8395

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл