Ситуація з правами адвокатів може стати предметом вивчення у Раді ООН з прав людини | НААУ

Ситуація з правами адвокатів може стати предметом вивчення у Раді ООН з прав людини

Різне
14:07 Ср 27.06.18 2905 Переглядів
Версія для друку

У ході роботи 38-ої сесії Ради ООН з прав людини відбулася зустріч делегації НААУ із представником відділу спеціальних процедур офісу Верховного комісара ООН з прав людини Стефано Сенсі.

Українську адвокатуру під час зустрічі представили голова Комітету захисту прав та гарантій адвокатської діяльності при НААУ Ганна Боряк та заступник голови Комітету з міжнародних зв”язків Віталій Власюк, керівник Секретаріату НААУ Вадим Красник, голова КДКА м. Києва Ігор Орлов, члени Комітету захисту прав адвокатів Олег Гарник та Юрій Григоренко, адвокати Ольга Просянюк та Ярослав Романенко.

Під час зустрічі йшлося про погіршення ситуації із дотриманням прав адвокатів в Україні; були названо конкретні випадки вбивств адвокатів через їх професійну діяльність, які не розслідуються, задокументовані факти тиску, залякування, перешкоджання професійній діяльності всупереч закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” та інших положень національного законодавства.

Ганна Боряк та Віталій Власюк наголосили на тому, що в такій ситуації під ризиком перебувають не тільки професійні права адвокатів, але насамперед фундаментальні права людини і громадянина.

Темою розмови також стали спроби обмежити систему адвокатського самоврядування в Україні шляхом прийняття не погодженого з адвокатурою проекту змін до профільного закону.

Стефано Сенсі погодився прибути до України для детальнішого вивчення ситуації. Окрім цього, він запропонував підготувати та направити до Ради ООН з прав людини відповідні матеріали для їх попереднього вивчення і направлення Уряду України з метою отримання відповідних пояснень.

Популярні новини

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 1585

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 1767

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 1757

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 4477

За кордоном

Використання ШІ стає безумовною перевагою у діяльності адвоката -…

Цього місяця у Сан-Дієго (США) Американська асоціація юристів (American Bar Association, АВА) провела щорічну весняну конференцію на тему «Оволодіння майбутнім: революціонізація вирішення спорів у динамічному світі».

14:19 Вт 30.04.24 3089

Самоврядування

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

12:42 Вт 30.04.24 3219

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 3497

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 6963

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл