НААУ публікує звіт за 2017 | НААУ

НААУ публікує звіт за 2017

Різне
13:25 Вт 15.05.18 3762 Переглядів
Версія для друку

НААУ публікує звіт про діяльність у 2017 році.

У документі наведена повна аналітична інформація про діяльність вищих та регіональних органів адвокатського самоврядування, функціонування ЄРАУ, статистичні дані, фінансова звітність. Окремий розділ присвячений активностям комітетів НААУ, діяльності Вищої школи адвокатури та Центру досліджень адвокатури і права. Спеціальний розділ відведений темі реформування адвокатури та позиції НААУ у цьому процесі.

Звіт про діяльність НААУ за 2017 рік — особливий. Він присвячений завершальному року першої каденції органів адвокатського самоврядування. Ми підводимо підсумки найскладнішого і найбільш насиченого періоду становлення і розбудови адвокатури на принципах самоврядності. У 2017 р. відбудована за п’ять років система пройшла важливий тест на інституційну стабільність. Звітно-виборний з’їзд засвідчив спроможність до демократичного оновлення, але водночас забезпечив передачу досвіду та збереження тяглості напрацьованих практик. Абсолютно переконана, що перший період становлення став успішним прикладом консолідації адвокатської спільноти, прагнення до професійного вдосконалення, відданості цінностям адвокатської корпорації та місії служіння
суспільству
”, - ідеться у вступному слові до Звіту Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової.

Цього року аналітична складова поглиблена - у вигляді інфографіки наведено порівняльні дані за три роки діяльності НААУ, РАУ та регіональних органів — 2015, 2016 та 2017.

Команда секретаріату НААУ дякує за участь у підготовці звіту головам комітетів НААУ, керівникам органів адвокатського самоврядування регіонів, секретаріату ВКДКА. Особлива наша подяка - керівнику Центру досліджень адвокатури і права Ірині Василик за її внесок у редагування тексту.

Повний текст звіту українською мовою

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 750

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1061

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2324

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2429

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2120

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3131

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3470

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 8001

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл