Представники регіональних Рад адвокатів можуть стати Pro Bono-координаторами | НААУ

Представники регіональних Рад адвокатів можуть стати Pro Bono-координаторами

Анонс
15:14 Вт 06.03.18 2962 Переглядів
Версія для друку

До уваги представників регіональних Рад адвокатів!

В рамках розпочатої взаємодії Простору Pro Bono з адвокатами Національної асоціації адвокатів України (https://goo.gl/ds3Hon) та з метою розвитку культури Pro Bono в Україні, представляємо Вашій увазі можливість стати регіональним Pro Bono-координатором.

Регіональний Pro Bono-координатор – це представник Ради адвокатів відповідного регіону, який сприяє розвитку культури Pro Bono в Україні та має особливі можливості, пов’язані з його роллю:

  • Отримання від Простору Pro Bono справ, які потребують правової допомоги на умовах Pro Bono у своєму регіоні. Pro Bono-координатор першим отримуватиме інформацію щодо справ, які потребують надання правової допомоги в своєму регіоні;
  • Направлення отриманих від Простору справ адвокатам, що входять до складу Ради адвокатів Вашого регіону та виявили бажання надавати правову допомогу на умовах Pro Bono, зазначивши про це в особистому профайлі ЄРАУ. Опис справ міститиме всю необхідну інформацію щодо того, куди далі має звертатись адвокат, який вирішив взяти справу в роботу, а саме – контакти Простору Pro Bono для подальшої взаємодії.

Якщо для Вас є цікавою можливість виступати у ролі регіонального Pro Bono-координатора на постійній основі, ми пропонуємо Вам взяти участь у конкурсному відборі, заповнивши реєстраційну форму (тут: https://goo.gl/bNg1qa) у строк до 12 березня 2018 року.

Далі представник Простору Pro Bono зв’яжеться з Вами з питання участі у навчальному заході із обміну міжнародним досвідом щодо надання правової допомоги на умовах Pro Bono, на якому Ви зможете отримати необхідну інформацію та знання для реалізації можливостей регіонального Pro Bono-координатора.

Проведення навчального заходу 24 березня 2018 року проводиться з метою презентації моделі працюючої системи прийняття і розподілу справ, які несуть суспільну корисність.

Навчальний захід передбачає:

  • Спільні дискусії адвокатів та міжнародних експертів (PILNet, Centrum Pro Bono) на тему розвитку Pro Bono в Україні та світі;
  • Обговорення питань важливості надання правової допомоги на умовах Pro Bono, мотивації адвокатів, які надають таку допомогу, за участі представників НААУ;
  • Презентація практики юридичних компаній щодо надання правової допомоги на умовах Pro Bono;
  • Спілкування з представники громадських та сервісних організацій, які безпосередньо потребують правової допомоги.

Будемо раді отримати інформацію від Вас – адвокатів, які дійсно готові розвивати культуру Pro Bono в Україні вже зараз!

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 686

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 704

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 1277

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 1112

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 1170

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 2496

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 3083

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 2844

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл