НААУ просить включити до Робочої групи голову РАР м. Києва та в.о. директора Коордцентру правової допомоги | НААУ

НААУ просить включити до Робочої групи голову РАР м. Києва та в.о. директора Коордцентру правової допомоги

Законодавство
16:07 Пн 22.01.18 4138 Переглядів
Версія для друку

НААУ просить Заступника Глави Адміністрації Президента України – координатора Ради з питань судової реформи Олексія Філатова включити до складу Робочої групи з питань реформування адвокатури, прокуратури та системи безоплатної правової допомоги чинного Голову Ради адвокатів м. Києва Петра Рябенка та в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка.

Відповідний лист Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової направлений 17 січня 2018 року.

Наразі у складі Робочої групи продовжують перебувати Інна Рафальська, 8 жовтня 2016 року достровоко відкликана з посади голови Ради адвокатів м. Києва, та Андрій Вишневський, який з 19 квітня 2017 року не є директором Коордцентру.

У своєму листі НААУ також інформує про те,  що на підставі рішення дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вінницької області від 17 серпня 2017 року в зв’язку з порушенням адвокатом Рафальською І.В. пп. 3 п.2 статі 34 та ст. 57 Закону, статті 62  Правил адвокатської етики, право на заняття адвокатською діяльністю адвоката Рафальської І.В. зупинено, згідно з п. 3 ч. 1 ст. 31 Закону з   17 серпня  2017 року по 17 лютого 2018 року. Відповідна інформація є загальнодоступною і відображена в Єдиному реєстрі адвокатів України на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України.

«У відповідності до частини п’ятої статті 31 Закону протягом строку зупинення права на заняття адвокатською діяльністю адвокат не має права її здійснювати та не може брати участь у роботі органів адвокатського самоврядування, у тому числі очолювати раду адвокатів регіону. З огляду на наведене, НААУ просить виключити зі складу Робочої групи Інну Рафальську як таку що не є представником органу адвокатського самоврядування, натомість включити до вищезазначеної Робочої групи діючого Голову Ради адвокатів міста Києва – Петра Рябенка», - ідеться у листі НААУ.

Окрім того, Андрія Вишневського також було включено до Робочої групи як діючого на той момент адвоката та Директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Втім, його право на заняття адвокатською діяльністю припинено з 10 вересня 2015 року згідно рішення КДКА Київської області від 10 вересня 2015р. шляхом анулювання свідоцтва. При цьому, підставою скарги на дії Вишневського А.В. стала  резолюція ІІІ З’їзду адвокатів України від 03.07.2015 року, якою засуджено виступ адвоката Вишневського А.В. 15 червня 2015 року під час Конференції «Судова реформа: стратегічне планування та подальші кроки» у Верховному Суді України та зазначено про його спрямованість на підрив професійної репутації, авторитету та престижу кожного адвоката України.

«Враховуючи наведене, просимо виключити зі складу Робочої групи з питань реформування адвокатури, прокуратури та системи безоплатної правової допомоги при Раді з питань судової реформи Вишневського А.В., який наразі не є адвокатом та не займає посад пов’язаних з наданням безоплатної правової допомоги, натомість включити до вищезазначеної Робочої групи – в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги, адвоката Бонюка Олексія Петровича», - ідеться у листі НААУ.

 

_______________________________________________________________________________________________________

Стежте за актуальними новинами в адвокатурі та адвокатському самоврядуванні у нашому Telegram-каналі InfoUNBA

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 112

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 475

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 1754

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 1867

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2076

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3122

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3467

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7992

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл